torstai 17. tammikuuta 2013

Aina sitä samaa?

Eräs tuttavani vast'ikään päivitteli ruoanlaittoani viime aikoina: "Ainako sinä sitä salaattia syöt?!"
Täytyy myöntää, että viime aikoina on tehnyt kovasti mieli salaatteja ja päivän pääateria onkin ollut salaatti noin parin viikon ajan. Salaatti-nimen alle voi kuitenkin mahtua ravintoarvoiltaan ja koostumukseltaan monenmoista ruokaa. Tässä esimerkkejä muutamista. Niin että aina sitä samaako..?


Versio 1:

-lehtisalaattia
- paahdettua bataattia
- avokadoa
- kurkkua
- marinoitua fetaa ja oliiveja
- yrttiöljyä






Versio 2:

- friseetä ja rucolaa
- kurkkua
- omenaa
- lampaanmaitojuustoa
- vihreitä oliiveja
- balsamicoa ja oliiviöljyä

(+ eilistä yrttiöljyä ruisleivällä)


Versio 3:

- friseetä ja rucolaa
- kukkakaalimurua (keitettyä kukkakaalia, joka survottu perunasurvimella ja sekaan vähän ranskankermaa, suolaa ja pippuria)
- kurkkua
- mozzarellaa
- lämminsavulohta
- aurinkokuivattua tomaattia
- valkoista balsamicoa, seesamiöljyä



Versio 4:

- suikaloitua kaalia ja rucolaa
- pannulla pyöräytetty kirjolohi-punasipuli-vihreä papu-piparjuurituorejuusto-tilli-mörskä
- punaista paprikaa
- kesäkurpitsaa
- avokadoa
- sitruuna-oliiviöljyä

Ei kommentteja: