maanantai 18. kesäkuuta 2012

Tee se itse - Taste of Helsinki

Mitäpä sitä tällä kertaa tarinoisin.
No sitäpä, että tulinhan tuota taas reissanneeksi pääkaupunkiseudun suunnalla. Syömingeiltä ei silloin voi välttyä, joten seuraa lyhyt raportti kokemuksistani.

Suunnitelmistani poiketen, voi kihvelin kahveli sentään, Taste of Helsinki jäi minulta väliin. Yhteen väliin hieman harmittelin asiaa mielessäni, mutta onhan tässä koko loppuelämä aikaa käydä syömässä kaikenmaailman Demoissa, Muruissa ja Farangeissa. Ystävien kanssa vietetty aika tuntui tällä kertaa miljoona kertaa arvokkaammalta ja sain viettää ihan oman Taste of Helsinkiäni.


Lauantaiaamuna kävimme TinTin Tangossa aamiaisella. Otin ruisaamiaisen, joka oli oikein mainio paketti 9,90 hintaan. Jokusen rehun olisin kaivannut enemmän lautaselle, mutta muuten ei juuri moitteen sijaa ollut. Ehkä laadukkaammat juustot ja leikkeleet ja ei niin kivikovaksi keitetty kananmuna olisivat voineet olla poikaa, mutta tuohon hintaan tällaiset pikku viat voi antaa anteeksi.





Ehdimme myös käymään Café Empiressä viimeisillä mahdollisilla hetkillä. 1800-luvun tunnelmaa henkivä tarjoilupöytä ja koko miljöö loivat viehättävän tunnelman ja pidimme myös kaikki kovasti leivonnaisistamme. Itselleni valitsin hapankaalikulibjakan ja omenapiirakan. Kulibjaka oli ihanaa, haudutettu hapankaali maistui herkulliselle leipäkuoressa. Omenapiirakka taas oli yllättävä veto: se ei ollut juuri lainkaan makeaa, vaan maistui ihanan aromikkaalle ja maltaiselle pohjaan käytettyjen hapanleivän murusten ansiosta. Loistava välipala! Tätä voisi yrittää joskus tehtailla itsekin.




Viime Helsingin reissulla testaamani Café Kippo oli suksee, mutta kaupungin toinen jogurttijäätelöbaari, Yobot, ei jäänyt pekkaa pahemmaksi. Lisukevaihtoehtoja oli vähemmän, eivätkä ne olleet mitenkään erityisen terveellisiä (vaikka sellaisiakin täytteitä saattoi löytää annokseensa). Plussaa tuli kuitenkin kilohinnasta, vaihtuvasta ekstramausta vaniljan lisäksi ja joviaalista asiakaspalvelusta. Otin omaan annokseeni appelsiini- ja vaniljajäätelön sekoitusta, mansikoita ja kookoshiutaleita, mutta en saanut siitä oikein edustavaa otosta. Appelsiini oli erinomainen makuvalinta! Ihanan raikasta ja kirpakkaa, eivätkä tiikerijäätelöstä traumatisoituneet ystävänikään voineet olla ihastelematta makua.

Ystäväni annoksessa suklaavohvelin paloja, mansikoita ja turkkarirouhetta vaniljajogurttijäätelön kanssa. 


Sunnuntaiaamuna kävin kaverin luona hänen tarjoamallaan aamiaisella ja ah, millaisella aamiaisella! Oli uunipuuroa, markkinaleipää ja juustoja, kananmunia, ituja ja kasviksia, hedelmäsalaattia, teetä ja mazariineja.





Itse olin lähinnä vastaanottavana osapuolena näille ihanille herkuille, mutta sen verran osallistuin, että ostin tarjolle passionhedelmiä ja pithayan eli lohikäärmehedelmän. En ollut ennen maistanut pithayaa ja se olikin yllättävän mieto hedelmä, hieman omenapäärynää tai kiiviä muistuttava. Vasta jälkikäteen opin, että se kuuluisi tarjoilla jäähdytettynä. Uutta oppii joka päivä.




3 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Hei!

Minkähän kokoiseen vuokaan teit tämän aiemmain postaamasi kakkupohjan:
http://heviosasto.blogspot.se/2012/05/kevat-karpaset-ja-espanjalaiset.html
Ja aineksissa ei mainita munaa, mutta ohjeistuksessa munat käsketään vaahdottamaan, se lienee ajatusmoka? :)

Ihania herkkuja olet päässyt maistelemaan, tuo hapankaalipiirakka näyttää upealta!

Helmi kirjoitti...

Ai katos minua, olenpa ollut hutilus! Veikkaisin, että kaksi munaa olen laittanut taikinaan.

Tein kakun sydänvuokaan, joka ei kooltaan ole mikään valtava. Mittoja en osaa sanoa, mutta veikkaisin, että se vastaa 22 cm pyöreää vuokaa.

Hapankaalipiirakka oli kyllä aivan ihanaa! Täytyisi kehitellä joku resepti itsekin. (:

Unknown kirjoitti...

Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille.En löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Lähettäisitkö minulle viestiä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com