torstai 14. kesäkuuta 2012

Muna, kas!

Olen taas unohtanut pariksi viikoksi tämän maanmainion raaka-aineen - kananmunan. Kun tiemme taas kohtasivat kaupan hyllyjen lomassa, päätin juhlistaa sitä hyödyntämällä munia oikein kunnon palautusateriaan. Munakkaaseen pääsi sen itsensä lisäksi Pajuniemen lammasmakkaraa ja jääkaapista löytyneitä rehuja.



Palautusmunakas

1 lammasmakkara
1 tl oliiviöljyä
1/2 suippopaprika
1 dl herneitä
1 valkosipulinkynsi

2 kananmunaa
2 rkl vettä/maitoa/kermaa
suolaa, mustapippuria
persiljaa
1 kesäsipuli varsineen

Pilko makkara, suikaloi paprika ja hienonna valkosipuli. Kuullota kevyesti öljyssä. Sekoita munien rakenne rikki ja lisää vesi tms., mausteet ja hienonnettu kesäsipuli. Kaada pannulle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 min. Sillä aikaa syntyy näpsäkästi salaatti.



Salaattirintamalla suuri suosikkini on viime aikoina ollut sesongin mukainen: jäävuorisalaattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja persikkaa/nektariinia oliiviöljyn ja valkoisen balsamicon kanssa. Nami!


Ja näinkin herkkä annos siitä lautaselle syntyi... :D




Pyhkäisin tuossa äsken 45 kilometrin pyörälenkin, oli aivan mieletön veto päällänsä! Ja nämä Pohjois-Savon maisemat!
Sen päälle maistui rahkaläjä hippilisillä eli vadelmia, mustaherukoita, banaania, nektariinia, rahkaa, cashewpähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja gojimarjoja sekä hampunsiemeniä.



Ei kommentteja: