Tarkkoja ohjeita minulla ei ole saatavilla täällä Kuopion puolessa, joten tästä tulee vähän tällainen fiilispohjainen päivitys. Toivottavasti se inspiroi!
Olen varmaan mainostanut joskus aikaisemminkin, mutta ruokakulttuurien maailmassa yksi suurista suosikeistani on Lähi-idän keittiö. Monipuolinen kasvisten ja mausteiden käyttö, värit ja useat "pikku"ruoat eli mezet tekevät siitä erityisen nautinnollisen ja myös sopivan seurusteluun ja ystävien kanssa nautittavaksi.
Porkkanatahna ja valkosipulijogurtti
| Porkkanaa, sitruunamehua, timjamia, suolaa, pippuria ja valkosipulijogurttia |
Pähkinä-taatelicouscous
| Couscousia, pannulla oliiviöljyssä ja korianterissa paistettua porkkanaa, saksanpähkinöitä ja manteleita sekä taateleita. |
Mustalaissalaatti
| Lehtisalaattia, paprikaa, tomaattia, punasipulia, fetaa, suolaa, pippuria, sitruunamehua, yrttejä. |
Paprikaperunat
| Uunissa paahdetut perunat, oliiviöjyä, paprikaa, suolaa, pippuria. |
Pide
| Jotain tähän tapaan; jauhoista noin puolet spelttiä ja grahamia. |
Falafelit
| The Grand Old (Tapailimme Kodin Kuvalehden ohjetta, mutta paistoimme pannulla reilussa oliiviöljyssä.) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti