perjantai 8. kesäkuuta 2012

Turkkilainen menu - poistunut mahasta, mutta ei mielestä

Kuva-arkistoja selaillessani törmäsin postaamattomaan kuvamateriaaliin huhtikuisesta turkkilaisesta menustamme. Ostin kevättalvella kirjan turkkilaisesta keittiöstä ja sen innoittamana laittelimme tyttöjen kanssa pöytään ihan kunnon kattauksen!

Tarkkoja ohjeita minulla ei ole saatavilla täällä Kuopion puolessa, joten tästä tulee vähän tällainen fiilispohjainen päivitys. Toivottavasti se inspiroi!
Olen varmaan mainostanut joskus aikaisemminkin, mutta ruokakulttuurien maailmassa yksi suurista suosikeistani on Lähi-idän keittiö.  Monipuolinen kasvisten ja mausteiden käyttö, värit ja useat "pikku"ruoat eli mezet tekevät siitä erityisen nautinnollisen ja myös sopivan seurusteluun ja ystävien kanssa nautittavaksi.


Porkkanatahna ja valkosipulijogurtti

Porkkanaa, sitruunamehua, timjamia, suolaa, pippuria ja valkosipulijogurttia

Pähkinä-taatelicouscous

Couscousia, pannulla oliiviöljyssä ja korianterissa paistettua porkkanaa, saksanpähkinöitä ja manteleita sekä taateleita.

Mustalaissalaatti

Lehtisalaattia, paprikaa, tomaattia, punasipulia, fetaa, suolaa, pippuria, sitruunamehua, yrttejä.

Paprikaperunat

Uunissa paahdetut perunat, oliiviöjyä, paprikaa, suolaa, pippuria.

Pide

Jotain tähän tapaan; jauhoista noin puolet spelttiä ja grahamia.

Falafelit

The Grand Old
(Tapailimme Kodin Kuvalehden ohjetta, mutta paistoimme pannulla reilussa oliiviöljyssä.)

Ei kommentteja: