Pikkuleipien kanssa siemailimme Kuopion Fadosta ostamaan inkivääri-appelsiinirooibosta. Tee oli kyllä aivan herkkua! Suosittelen pistäytymään Fadossa, mikäli liikutte Kuopiossa päin. Kyseessä on vallan suloinen tee-/kahvipuoti!
Chèvre-pinaattipiirakka ja rucola-siemensalaatti
Pohja:
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 1/2 - 2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl turkkilaista jogurttia
Täyte:
150 g pakastepinaattia
2 dl raastettua juustoa (mulla Västerbottens ost)
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa (kaura- sellaista)
1-2 valkosipulinkynttä (no 2 tietenki!)
n. 1/4 tl suolaa
ripaus/rouhaus mustapippuria
150 g vuohenjuustoa (Juustoportin chèvre)
n. 4 tl juoksevaa hunajaa
Rucola-siemensalaatti:
5 dl rucolaa
4 rkl pinjan- tai kurpitsansiemeniä
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 tl balsamicosiirappia
(1/2 tl sormisuolaa)
(1/4 tl mustapippuria myllystä)
Nypi voi ja kuivat aineet muruksi. Sekoita nopeasti mukaan jogurtti ja lisää tarvittaessa hieman lisää jauhoja. Painele taikina ensin levyksi leivinpaperille ja sitten leivinpaperin kanssa piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa 7 min.
Kuullota pinaatti ja valkosipuli pannulla öljyssä. Yhdistä juustoraaste, pinaattiseos, munat, kerma ja mausteet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Paista 200 asteessa vielä 20-30 min.
Paahda salaatin siemenet kuumassa kuivassa pannussa. Sekoita kaikki salaatin ainekset, mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Nosta hieman jäähtyneelle piirakalle.
On siinä oikeasti muutaki ku salaattia... |
Avokado-applesiinisalaatti
1 ruukku kartanonsalaattia
1/2 kurkku
1 avokado
1 appelsiini
2-3 rkl pestoa
avokadoöljyä ja sitruunamehua
Revi salaatti kulhoon, paloittele kurkku, avokado ja appelsiini. Sekoita aineet kevyesti. Ohenna pesto avokadoöljyllä ja sitruunamehulla ja valuta kastike salaatin päälle.
"Pistaasi"keksit
200 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä (tai jos kauppa ei halua niitä tarjota, jotain sekoitusta, johon on eksynyt sekaan muutama yksinäinen pistaasi)
200 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl inkkarisokeria (alkuperäisessä ohjeessa 1 dl)
3 1/2 - 4 dl jauhoja (hiivaleipä, speltti ja vehnä noin 1:1:1 suhteessa)
Rouhi pähkinät hienoksi, mutta jätä osa karkeammiksi. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinät ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikina kolmeksi tangoksi. Kääri ne folioon tai leivinpaperiin ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa tangoista noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja nosta palat leivinpaperoidulle pellille. Paista noin 7 min ja anna jäähtyä.
Tarjoile sellaisenaan tai lemon/lime curdin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti