Taas kerran punkerokokous tee-se-itse-brunssin merkeissä.
Kuulaan sunnuntaiaamupäivän (Mikä valo!! Huomaa myös kuvista..!) ja aamulenkin jälkeen herkkuleipä täytteineen,
perunasalaatti, hedelmät, kesäkurpitsa-suklaakakku ja omatekoiset sitruuna-
sekä mangojäätelö (, joka tosin maistui hieman lohelta :D) tekivät hyvin
kauppansa.
Oma panokseni oli leipäpuoli, johon sain idean viime talven
Glorian R&V:stä (mistäpä muustakaan…). Hieman ohjetta spelttiseen suuntaan
muokkaillen tein vallan mainion leivän, joka muhi oikein meheväksi yön yli
kohotessaan.
Auringonkukansiemen-spelttileipä
5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
½ dl hunajaa
3 ½ dl kaurahiutaleita
5 dl spelttijauhoja
3-4 hiivaleipäjauhoja
50 g pehmeää voita
1 ½ rkl suolaa
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
Liuota hiiva viileään veteen, lisää hunaja ja kaurahiutaleet
ja alusta jauhot mukaan. Vaivaa taikinaa noin 15 min, lisää voi, suola ja
siemet ja jatka vielä 5 min. Anna kohota yön yli jääkaapissa.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tangoiksi. Kieputa
kaksi tankoa ympäri keskenään ja laita leipävuokaan. Tee toinen leipä samalla
tavalla. Kohota leipiä 45-60 min.
Heitä n. 1 dl vettä 250 asteisen uunin pohjalle ja laita
leivät uuniin. Laske 5 min päästä lämpö 180 asteeseen ja paista noin 35 min.
Ota lopuksi leivät pois vuoasta ja laita pohja päälle päin uuniin vielä 10
minuutiksi.
Yrttipesto
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua ruohosipulia
muutama timjamin ja salvian oksa
1 dl cashewpähkinöitä
¼ dl avokadoöljyä
½-¾ dl oliiviöljyä
1-2 rkl sitruunamehua
¼ - ½ tl suolaa
mustapippuria
ripaus inkkarisokeria
Kaikki vain mössöksi sauvasekoittimella!
Karamellisoitu
punasipuli
2 punasipulia
2 rkl voita
2 tl sherryviinietikkaa
2-3 rkl hunajaa
½ tl suolakiteitä
pari rouhausta mustapippuria myllystä
Kuori ja siivuta punasipuli ohuiksi. Kuullota sipuleita
pannulla voissa pieni tovi ja lisää sitten loput aineet.
Näiden lisäksi leipien päälle kasailtiin tomaattia, avokadoa ja vuohenjuustoa.
Jälkkärihenkinen pläjäys syntyi, kun leipäviipaleelle
sipaisi hieman voita, päälle lime curdia (omnomnom!) ja lopuksi vielä
siivu vuohenjuustoa. Aaaaah…
6 kommenttia:
Mistä jäätelöön lohiefekti tuli? :D
Sanopa se! :D Minun näkemys on se, että oikein kypsästä mangosta vaan tulee helposti vähän sen suuntanen maku, erityisesti soseutettuna. Lohen maku iski tajuntaan varsinkin, kun jätskiä laittoi pienen määrän kerrallaan suuhun. Jos kauhaisi suuremman lusikallisen, ei se tuntunut niin selvästi. Hassua kyllä... :D
Ihanaa Helmi, nyt saan täältä tuon herkkuleivän osoitteen ja vielä karamellisoidun punasipulinkin! Eikun brunsseilemaan! :)
t. Anna
Ohjeenpas!
Ja kuten huomaat, leipä on vieläpä ylen helppo tehdä! (:
Kannattaa muuten suhtautua punasipuliohjeen ainemääriin pienellä varauksella: ne kun lähinnä yrittävät olla selkokielisiä arvioita minun lorauksista, hyppysistä jne... :D
Tosiaan, luonnonvalossa kuvatut otokset ovat mahtavia. Käyhän kipaisemassa tunnustus blogistani ;)
Lähetä kommentti