Tässä siis osa 1 postaamattomista suuruuksista parin menneen viikon ajalta. Nämä pöperöt laittelin ollessani hiihtoloman vietossa vanhempien luona. Vallan maittava kokonaisuushan tästä syntyikin! Suppismuhennokseen vain ei kyllästy koskaan. Tällä kertaa viime kesän viimeiset pinaatit höystivät soosin, nam!
Pinaatti-suppismuhennos
200 g pakastepinaattia
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (liotettuna 30-60 min)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Kuullota hienonnetut sipuli ja sienet voissa. Lisää pinaatti ja jatka tovi. Sekoita mukaan jauhot ja lisää sitten kerma. Mausta ja anna porista hiljalleen 10-15 min.
Speltitto
3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl juustokuminaa
2 1/2 dl risottospelttiä
n. 6 dl vettä
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl rakuuna
1 tl persiljaa
2 laakerinlehteä
2-3 rkl sitruunamehua
Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää speltti ja jatka, kunnes speltti muuttuu kuultavaksi. Ala lisätä vettä pikku hiljaa koko ajan sekoitellen. Lisää nestettä pienissä erissä ja anna imeytyä samalla sekoitellen. Lisää mausteet mukaan ja jatka nesteen imeyttämistä. Speltin kypsymiseen kuluu 30-40 min. Itse jätin speltiton kypsymään lopuksi (eli kun en enää jaksanut hämmennellä) ihan itsekseen hieman reilumman vesimäärän kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tarkasta maku.
Grillattu lohi
lohifilee
suolaa, valkopippuria
sitruunamehua
Mausta kala ja kypsennä grillivastusten alla 15-20 min.
Grand old salad
1/2 pieni keräkaali
3 porkkanaa
1 omena
kourallinen pekaanipähkinöitä
Kastike:
rypsiöljyä (3 eli esim. 3/4 dl)
omenaviinietikkkaa (2 eli 1/2 dl)
hunajaa (1 eli 1/4 dl)
sinappia
suolaa, mustapippuria
persiljaa
Suikaloi kaali, raasta porkkana ja omena, rouhi pähkinät. Sekoita kastikkeen aineet ja yhdistä salaatin aineksiin. Anna maustua tovi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti