perjantai 16. maaliskuuta 2012

Back to business

Huh sentään. Olen ollut vähän katkolla, kun tietokoneeni heittäytyi toimimattomaksi noin kaksi viikkoa sitten. Nämä viikot olen tosiaan ollut aika kujalla maailman menosta, enkä ole oikein saanut hoidettua oikein asioitani, mutta nyt alkaa jo häämöttää valoa tunnelin päässä. Toisaalta oli ihanaa elellä kerrankin hetki ilman konetta ja sen mukanaan tuomia velvoitteita (kuten feisbuukkausta...). Sen sijaan vietin mukavia hetkiä lenkkeillen ja punkan pohjalla maaten Dan Brownin Kadonneen symbolin kanssa. Kaikella rakkaudella läppäri, mutta en pitäisi pahana, jos joskus voisit kosahtaa uudestaan...



Tässä siis osa 1 postaamattomista suuruuksista parin menneen viikon ajalta. Nämä pöperöt laittelin ollessani hiihtoloman vietossa vanhempien luona. Vallan maittava kokonaisuushan tästä syntyikin! Suppismuhennokseen vain ei kyllästy koskaan. Tällä kertaa viime kesän viimeiset pinaatit höystivät soosin, nam!






Pinaatti-suppismuhennos 

200 g pakastepinaattia
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (liotettuna 30-60 min)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Kuullota hienonnetut sipuli ja sienet voissa. Lisää pinaatti ja jatka tovi. Sekoita mukaan jauhot ja lisää sitten kerma. Mausta ja anna porista hiljalleen 10-15 min.




Speltitto

3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl juustokuminaa
2 1/2 dl risottospelttiä
n. 6 dl vettä
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl rakuuna
1 tl persiljaa
2 laakerinlehteä
2-3 rkl sitruunamehua

 Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää speltti ja jatka, kunnes speltti muuttuu kuultavaksi. Ala lisätä vettä pikku hiljaa koko ajan sekoitellen. Lisää nestettä pienissä erissä ja anna imeytyä samalla sekoitellen. Lisää mausteet mukaan ja jatka nesteen imeyttämistä. Speltin kypsymiseen kuluu 30-40 min. Itse jätin speltiton kypsymään lopuksi (eli kun en enää jaksanut hämmennellä) ihan itsekseen hieman reilumman vesimäärän kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tarkasta maku. 


Grillattu lohi 

lohifilee
suolaa, valkopippuria
sitruunamehua

Mausta kala ja kypsennä grillivastusten alla 15-20 min.





Grand old salad 

1/2 pieni keräkaali
3 porkkanaa
1 omena
kourallinen pekaanipähkinöitä

Kastike:
rypsiöljyä (3 eli esim. 3/4 dl)
omenaviinietikkkaa (2 eli 1/2 dl)

hunajaa (1 eli 1/4 dl)
sinappia
suolaa, mustapippuria
persiljaa

Suikaloi kaali, raasta porkkana ja omena, rouhi pähkinät. Sekoita kastikkeen aineet ja yhdistä salaatin aineksiin. Anna maustua tovi.




 Sen lisäksi, että hiihtoloma sisälsi ihanaa reissailua, runsaasti ystäviä ja perheenjäseninä sekä tietysti hyvää ruokaa, sain myös nauttia uskomattoman ihanasta säästä! Kevättalvi <3


Ei kommentteja: