sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Huokeaa piirakkaa

Viime viikolla missionani oli suunnitella viikonlopun ruokalista 30 hengelle budjetilla 120 euroa. Lidlin ja ahkerien kokki-leipurien avustuksella saimma puristettua kulut noin 90 euroon, mikä ei mielestäni ole ihan huono suoritus. Tarjoilut olivat vieläpä oikein mainiot!

Iltapäivän suolaisena välipalana oli punajuuri-fetapiirakka, joka sai punajuurta epäilevät tuomaatkin maiskuttelemaan. 


Punajuuri-fetapiirakka (1 pellillinen)

Pohja:
250 g margariinia/voita

2 1/2 dl kaurahiutaleita
n. 3 dl vehnä-/hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
n. 3/4 dl vettä

Täyte:
500 g punajuuria
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3-4 rkl ruokaöljyä
n. 1 tl juustokuminaa
n. 1 tl timjamia
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryviinietikkaa
250 g feta-/salaattijuustoa

4 dl ruokakermaa
3 munaa


Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi leivinpaperille uunipellille ja esipaista 200 asteessa  8 min.
Raasta kuoritut punajuuret ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja juustokumina paistinpannussa, lisää sipulit ja punajuuret ja kypsennä välillä sekoitellen noin 10 min. Voit tehdä tämän myös kahdessa erässä pannun koosta riippuen. Mausta kypsä seos. 
Kuutioi feta ja sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Levitä punajuuriseos pohjalle, ripota päälle kuutioitu juusto ja kaada lopuksi kerma-munaseos. Paista 200 asteessa noin 20 min. 


Ei kommentteja: