Iltapäivän suolaisena välipalana oli punajuuri-fetapiirakka, joka sai punajuurta epäilevät tuomaatkin maiskuttelemaan.
Punajuuri-fetapiirakka (1 pellillinen)
Pohja:
250 g margariinia/voita
n. 3 dl vehnä-/hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
n. 3/4 dl vettä
Täyte:
500 g punajuuria
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3-4 rkl ruokaöljyä
n. 1 tl juustokuminaa
n. 1 tl timjamia
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryviinietikkaa
250 g feta-/salaattijuustoa
4 dl ruokakermaa
3 munaa
Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi leivinpaperille uunipellille ja esipaista 200 asteessa 8 min.
Raasta kuoritut punajuuret ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja juustokumina paistinpannussa, lisää sipulit ja punajuuret ja kypsennä välillä sekoitellen noin 10 min. Voit tehdä tämän myös kahdessa erässä pannun koosta riippuen. Mausta kypsä seos.
Kuutioi feta ja sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Levitä punajuuriseos pohjalle, ripota päälle kuutioitu juusto ja kaada lopuksi kerma-munaseos. Paista 200 asteessa noin 20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti