P toivoi saavansa eteensä kalaa ja suklaata, mistä lähdettiin liikkeelle. Ihan niin eksoottiseksi en ruvennut, että olisin niitä samaan ruokalajiin sotkenut, vaan ihan klassisella kaavalla mentiin: kalaa pää- ja suklaata jälkiruoaksi. Hyvväähän tuo oli kaikin puolin ja monia hyviä makupareja tuli taas maisteltua!
Vihreä salaatti
1 ruukku tammenlehvää
1 ruukku friseetä
1/2 kesäkurpitsa
1 parsakaali
1 avokado
kourallinen cashew-pähkinöitä ja manteleita paahdettuna
Yrttiöljy:
1 ruukku basilikaa
1/2 ruukkua ruohosipulia
10 salvian lehteä
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
Höyrytä parsakaalin kukinnot napakoiksi, pilko kesäkurpitsa ja avokado. Revi salaatit kulhoon ja lisää muut aineet. Aja yrttiöljyn ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella ja nostele kastiketta salaatin joukkoon.
Porkkanat salviavoissa
30 g voita
1-2 rkl oliiviöljyä
6 salvian lehteä
n. 500 g porkkanoita
suolaa, mustapippuria
Kuori ja pilko porkkanat tikuiksi. Kuumenna voi ja öljy pannulla, lisää salvianlehdet ja porkkanat. Paistele matalalla lämmöllä kypsiksi, mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tulin itse laittaneeksi vähän liikaa suolaa, kun käytin kiteistä ruususuolaa. Se ei meinannut aluksi millään liueta ja lisäilin sitä useampaan otteeseen. Lopussa maku oli kuitenkin levinnyt laajemmaltikin ja saatiinhan sitä vettä sitten kitata enemmän ja vähemmän ruoan kanssa. Onneksi oli edes laatusuolaa, joka maistuikin kyllä syntisen hyvältä voin maustamien porkkanoiden rinnalla!
Punajuuripyre
3 isoa punajuurta
vettä
1-2 rkl smetanaa
1 rkl tuoretta timjamia
suolaa, mustapippuria
Keitä kuoritut ja pilkotut punajuuri kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella ja mausta smetanalla, timjamilla ja suolalla. Nam!
Sienitäytteiset kuharullat
1 kuha (reilu kilo)
suolaa, valkopippuria
sitruunamehua
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 purjo
1-2 rkl voita
2 rkl hiivaleipäjauhoja
1-2 dl maitoa
1 prk smetanaa
suolaa, mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
Perkaa ja fileoi kuha. Mausta fileet kevyesti suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. (Keitä perkeistä kalaliemi, älä heitä pois!)
Liota sieniä noin puoli tuntia. Huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota sienet ja sipuli voissa, sekoita mukaan jauhot ja maito sekä smetana. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen 5-10 min. Lisää tarvittaessa maitoa ja mausta.
Levitä sieni-purjomuhennosta fileille, rullaa ne ja kiinnitä hammas- tai cocktailtikuilla. Kauho loppu kastike kalojen päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 25-30 min.
Sisareni toivomaan suklaajälkkäriin halusin kohderyhmän tuntien yhdistää ehdottomasti kookosta ja niin kokeilin vähän ekstempporee-hengessä tehdä kookos-vadelmamutista. Ei mikään maailmanhistorian yllättävin yhdistelmä, mutta se vaan toimii tässäkin kakussa! Mascarpone-vaahto kruunasi ihanan suklaisen herkun, mutta santsipala oli jo vähän liikaa siskontytöille...
Kookos-vadelmamutakakku
200 g voita
200 g tummaa suklaata (70%)
4 munaa
1 dl täysruokosokeria
1 dl spelttijauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
n. 150 g vadelmia
Mascarpone-vaahto:
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 prk (200 g) mascarponea
2 kommenttia:
Kas vain, täältähän ne ihanuudet löytyivät, ja kuvat ja kaikki! En huomannut että heiluit kameran kanssa... Linnea tänään toipilaana söi kakkua ja kehui parhaaksi kakuksi - täytyy panna ohje talteen. Tosin ei se paljoa sitä nytkään syönyt. ;)
Se loppu sienijutska oli niin herkkua paistetun lohen kanssa, luultavasti parasta ruokaa mitä voi olla, sanon minä puolestani. <3
Kännykällä näppäilin kuvia jossain välösessä, kuten laadusta voi nähdä... :D On melkoinen ero noihin sunnuntain auringossa otettuihin brunssikuviin verrattuna! Ah, valo.. <3
Se kakku on kyllä tuhtia tavaraa, mutta kun ei ahnehdi liikaa, on se minunkin suosikkiherkkuja!
Ja eihän smetana, sienet ja purjo kera kala voi olla kuin <3. (:
Lähetä kommentti