lauantai 11. helmikuuta 2012

Läjä

Tulipa kyllä taas tehtyä niin viehkon näköinen kasa läjää, että... Maku oli kyllä kohdallaan, mutta hieman koossa pysyvämpi tämä rulla olisi voinut olla. Jos olisi lyönyt juustot päälle ja gratinoinut, lopputulos olisi mahdollisesti ollut jämäkämpi. Niin tai näin, hyvää olis salaatin kanssa ja varsinkin seuraavan päivän ilta-aterialla saunan jälkeen!



Munakasrulla kikhernetäytteellä alias läjä

7 kananmunaa
5 dl maitoa
1 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
2-3 rkl tuoretta timjamia

oliiviöljyä
1-2 tl Durban curry -mausteseosta tai vastaavaa
3 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
1 iso punainen paprika
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
400 g kypsiä kikherneitä (1 tlk)
200 g fetajuustoa
1 ruukku rucolaa
120 g ranskankermaa
2 rkl tuoretta timjamia
suolaa, mustapippuria

Sekoita munat ja maito ja vatkaa joukkoon jauhot. Mausta ja kaada leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 min.
Kuullota runsaassa öljyssä mausteseosta ja valkosipulia. Lisää kuutioitu porkkana ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 min. Lisää hienonnetut paprika ja aurinkokuivatut tomaatit sekä valutetut kikherneet. Jatka kypsennystä noin 5 min. Lisää lopuksi kuutoitu feta, hienonnettu rucola ja mausteet sekä ranskankerma. Tarkista maku.
Levitä täyte kypsälle munakaslevylle ja rullaa. Lämmitä vielä tarvittaessa uunissa ja tarjoa salaatin kera.




Sivusalaatti


1 ruukku roomansalaattia
1 ruukku punaista salanovaa
1 kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl siemeniä

1 ruukku ruohosipulia
1/2 dl sitruuna-oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Aja ruohosipuli ja öljy tahnaksi sauvasekoittimella, sekoita joukkoon mausteet ja puolitetut tomaatit. Anna maustua noin puoli tuntia.
Revi salaatit kulhoon ja levitä päälle kuutoitu kurkku ja maustuneet tomaatit. Ripota pinnalle siemeniä.


Tässä vielä tällainen pikainen lisukerehuste, joka oli oikein maukasta! Selleri maistuu tauon jälkeen ihanalta! Täytyy melkein käydä hamstraamassa sitä vähän lisää.



Kukkakaali-sellerisalaatti

1/2 iso kukkakaali
3 sellerin vartta
1 omena
3 rkl oliivöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
1 tl kuivattua minttua
suolaa, mustapippuria

Hienonna kukkakaali, suikaloi selleri ja kuutioi omena. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.


Vielä loppuhuomiona täytyy todeta, että mikäli liikutte Kuopiossa päin, kannatta ehdottomasti pistäytyä kahvila Kanelissa. Siinä vasta sympaattinen ja suloinen kuppila, jonka tiskin takaa löytyy monenmoista herkkua. Pistäydyin siellä viime tiistaina vahvistamassa itseäni junamatkan jälkeen vuohenjuusto-kasvispiiraalla ja cappucinolla. (Olipa yllättävä veto minulta...) Tänne vielä palaan!

Ei kommentteja: