sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Tomaatti-sipulipiiras

Jos tarkoituksena on tänä kiireisyyden aikakautena tehdä jotain aikaa vievää apetta, käy lähes poikkeuksetta niin, että oikaisen mutkat suoriksi, muuttelen proseduureja vähän vikkelämmiksi ja lopulta heitän alkuperäisen ruokaohjeen/vision nurkkaan. Niin kävi tälläkin kerralla, kun aikomukaseni oli tehdä piirakkaa karamellisoiduilla sipuleilla sekä kookospalloja nyyttäripöytään. Sipulit kuitenkin loppuivat kesken ja kookospallojen kanssa loppui surullisen kuuluisa aika. Syntyi tomaatti-sipulipiirakkaa, vaan johan sekin maistui. Makeiksi pannulla hautuneet sipulit ja niin ikään makeat kirsikkatomaatit istuivat piiraaseen hyvin uuden suosikkini, paahdettu sipuli -creme fraichen, kanssa.


Tomaatti-sipulipiiras 

150 g voita
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl kaurahiutaleita 
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g rahkaa/jogurttia/kermaviiliä

2 sipulia
oliiviöljyä 
200 g kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
basilikaa
pieni tilkka valkoviinietikkaa
100-150 g goudaa raastettuna
1 prk paahdettu sipuli -creme fraichea

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voin kanssa. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä taikinan hetki jääkaapissa. 


3 kommenttia:

Laura kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Laura kirjoitti...

Oi Helmi, pitkästä aikaa! Tämä oli oikein, oikein makoisaa! Kuten myös se pekoniasioita sisältävä piiras, sinäkö senkin olit pyöräyttänyt vai kukahan?

Helmi kirjoitti...

Tämä oli itse asiassa Impan ja Maisan juhliin tehty, mutta samantyylistä tein tupareihinkin. Pekoni-sipuli oli myös minun tekosia, en vain ehtinyt tuparipiirakoita kuvaamaan.