Porkkanakakku à la Leila
Hieman mukailtuna
3 munaa
2 1/2 dl täysruokosokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
3 tl leivinjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl saksanpähkinäöljyä
4 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen mehu
paahdettua hasselpähkinärouhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste taikinaan nostellen. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteessa noin 55 minuuttia.
Tee kuorrute vatkaamalla tuorejuuston sekaan tomusokeri, mausta vaniljasokerilla ja limen mehulla. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja korista pähkinärouheella.
1 kommentti:
Myös minä kehuin maailman parhaaksi, toden totta! Tämän leipasen vielä ite ja resähtikirjaan lisään! Ilo oli nauttia tätä teidän komeassa huushollissa <3
Lähetä kommentti