keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Papupyörykät, curry-paprikakastike ja peruna-porkkanamuusi

Olin ihan fiiliksissä kokkailemassa papupyörykäitä ja kastiketta, oikein kunnon kotiruokatunnelmaa! Muuten kiva, mutta tein laiskuuttani ja nälkiintymistäni (hehheh) pyöryköistä liian isoja. Lopputulemana oli paistopinnaltaan ihanan rapsakoita, mutta sisältä melko mössöisiä pulleroita, mikä meinasi vähän latistaa reipasta kokkausmielialaani. Muuten ateria oli kuitenkin niin maukas, että saakoon pullerot sen anteeksi. Oikein maukkaita nekin olivat, joten jatkossa suosin valmistamista pienemmiksi pyöryköiksi tai ohuiksi pihveiksi.

Valo ja kuvattavan kohteen yhtä pitävä väritys ei ollut tällä kertaa puolellani...
Papupyörykät
Mukaillen Marttojen ohjetta

2-3 rkl rapsiöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
1/4 tl muskottia
1 tlk kikherneitä
1 tlk valkeita papuja
1 dl vettä
1 dl ruiskorppujauhoja
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl minttua
1 tl oreganoa
1 tl suolaa

Hienonna sipulit ja chili. Lämmitä kurkumaa, juustokuminaa ja muskottia öljyssä hetki, kuullota sitten sipuli- ja chilisilppu. Sekoita vesi ja korppujauhot, valuta sillä aikaa pavut ja raasta juusto. Sekoita kaikki ainekset ja surauta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Paista öljyssä pieniä pyöryköitä tai ohuita pihvejä.


Curry-paprikakastike

1 sipuli
2 rkl rapsiöljyä
2 tl curryjauhetta
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl kasvislientä (kaada perunoiden ja porkkanoiden keitinvettä)
2 rkl ajvar-tahnaa (mietoa)
1 dl ruokakermaa
(suolaa, jos tarvetta)

Hienonna sipuli, kuullota curryn kanssa öljyssä. Sekoita mukaam vehnäjauho, lisää sitten kasvisliemi ja sekoittele kiehuvaksi. Lisää ajvar ja ruokakerma, anna porista hetki ja tarkasta maku.


Peruna-porkkanamuusi

3 perunaa
2 porkkanaa
vettä, suolaa
70-100 g yrttituorejuustoa
noin 1/2 dl maitoa

Kuori perunat ja porkkanat, keitä kypsäksi. Soseuta maidolla ja tuorejuustolla notkistaen.


Päärynä-juustosalaatti

friseesalaattia
kurkkua
varsiselleriä
päärynää
punakittijuustoa/valkohomejuustoa
limen mehua
valkoista balsamicosiirappia
hasselpähkinäöljyä
paahdettuja hasselpähkinöitä
mustapippuria

Revi salaatti pohjalle. Pilko kurkut, selleri, päärynä ja juusto. Asettele salaattipedille. Valuta päälle limen mehua, balsamicosiirappia, pähkinäöljyä, ripottele pähkinät ja rouhi mustapippuria.

Ei kommentteja: