Entistä paremman tästä päivästä teki pieni kokkailutuokio, joka sisälsi värikkäitä raaka-aineita ja makumatkalle viritteleviä tuoksuja. Olen taas vähän hurahtanut lukioaikana paljon tekemääni avokado-sweetchili-mössöön, joka tauon jälkeen toimii kuin häkä. Myös talouden ei-niin-vankkumaton-avokadofani kehui mössöä!
Papupata teemalla Etelä-Amerikka mielessäin
rypsiöljyä
1 chili
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 3/4 tl juustokuminaa
1 1/2 suippopaprikaa
2 dl mustapapuja
1 parsakaali (nopeasti esikypsennettynä)
1 tlk isoja valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
sitruunamehua, suolaa, mustapippuria
1 kananmuna/syöjä
Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit, chili, paprikat, lisää sitten juustokumina ja mustapavut. Pienen lisäkuullottelun jälkeen lisää esikiehautetut parsakaalin kukinnot, mausteet ja pavut tomaattikastikkeineen. Sekoittele ja kuumenna, tarkasta maku. Mikäli maut ovat balanssissa, tee kauhalla kolot pannulle munien kypsennystä varten ja riko munat niihin. Riko hieman munien rakennetta ja anna kypsyä matalalla lämmöllä, kunnes munat ovat sopivan kiinteitä.
Tarjoa avokadotahnan ja tuorepuristetun appelsiinimehun kera.
Avokado-sweetchili-mössö
2 avokadoa
Noin 1 rkl sweet chili -kastiketta
Muusaa avokadon hedelmäliha haarukalla ja sekoita mukaan sweet chili -kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti