sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Brunssi - viikonloppu ystävyydelle

Rakkaat ystävät saapuivat yhteen sopivasti ystävänpäivän iltana. Vietimme rentoa viikonloppua - niin rentoa, kuin vain suosikkiystävien kanssa voi viettää.

Lauantaiaamun ohjelmassa oli brunssi, joka kyhättiin kokoon niistä aineksista, jotka kiinni saimme. Siihen nähden harvinaisen hyvä menu, johon kuului...

- mimosa
- parsakaali-tofu-papumättöä
- nuudeli-mantelisalaattia
- Siken aamiaissämpylöitä
- hummusta
- avokadotahnaa
- vihanneksia, juustoa
- raw lime key pie  




Sämpylät tein edellisenä iltana, mutta ne olivat herkullisia vielä seuraavanakin päivänä. Käytin jauhoina ruis-, ohra- ja hiiveleipäjauhoja. A:n nuudelisalaatti oli herkkua, vaikkaan ei ole päässyt kuvaan. Resepti jäi myös pyytämättä, mutta se täytyy kyllä pyytää jälkikäteen.





Myöskään lämmin mättöruokani on jäänyt kuvaamatta, mutta raportoin reseptin joka tapauksessa. Joku kysyi, "onko tämä nyt niinku kasvisruokaa, ei näytä yhtään?". Se oli vähän ideanakin: laittaa maukasta, rasvaista ja täyttävämpää ruokalajia kepeämpien kasvisruokien kylkeen.

Parsakaali-tofu-papumättö

1 parsakaali

Erottele parsakaalin kukinnot ja kiehauta nopeasti.

1 sipuli
1 punainen chili
reilusti rypsiöljyä
n. 2 tl tofumaustetta (mm. korianteria, juustokuminaa, paprikaa jne)
1 pkt tofua
2 dl kypsiä kidneypapuja
n. 150 g maustamatonta tuorejuustoa (tai vegaanista tuorejuustoa/soijakermaa)
1-2 tl sinappia
1 tl basilikaa
suolaa

Suikaloi sipuli, hienonna chili ja kuivaa (talouspaperilla) sekä kuutioi tofu. Kuumenna öljy ja mausteet, lisää sipuli, chili ja tofu. Paistele tofu rapsakaksi, lisää parsakaali ja pavut. Jatka paistelua ja sekoittele samalla kevyesti seosta "muussaten". (Tarkoitus ei ole sörssätä aineksia, vaan vähän pehmentää parsakaalin, tofun ja papujen rakennetta.) Lisää lopuksi tuorejuusto ja mausta sinapilla, basilikalla sekä suolalla.



Avokadotahna tehtiin muussaamalla läjä avokadoja, lisäämällä hieman oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja chiliä.

Hummus taas valmistui ilman sen kummempaa reseptiä: kikherneitä, oliiviöljyä, tahinia, valkosipulia, chiliä, suolaa, mustapippuria, juustokuminaa. Maut vain balanssiin omien makunystyröiden mukaisesti!



Jälkkäriksi syntyi raakakakku, jonka esikuvana oli toiminut lime key pie. Valmistimme kakun aika pikaisesti ja siinä tohinassa myös urhea sauvasekoittimeni sai surmansa kuuden vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Juuri hetkeä aikaisemmin olin myös haaveillut tehokkaammasta yksilöstä, joten sitä saa mitä tilaa!
Kakku saatiin kuitenkin valmiiksi ja se oli herkullista! Ihanan raikasta ja päälle tehty cashewkerma toi mukaan mukavasti täyteläisyyttä. Ooooh, en ehkä tarvi elämääni enää muita kakkuja.
(Paitsi ehkä mutakakkua/brownieta....)


Vieraat toivat ihanan värisiä tulppaaneja.
Nämä ilostuttavat vielä pitkälle ensi viikkoon arjen kiireenkin keskellä!



Ei kommentteja: