perjantai 28. helmikuuta 2014

Klassikko, jota en ole valmistanut 10 vuoteen

Lenkille lähtiessä heitin, että mitäs tänään syötäisiin ja vastaus ääneen esitettyyn pohdintaan tuli kuin apteekin hyllyltä: täytettyjä paprikoita! No mikäs siinä, kun kaikki aineetkin olivat valmiina kotona.

Lopputulos oli maittava ja totesimme, että pientä tuotekehittelyä voisi vielä harrastaa.
1) Paprikat kannattaa esikypsentää noin 5-10 min, ennen kuin täytteen laittaa kyytiin. Minua ei toisaalta haitannut sekään, että paprikat olivat vähän rapsakampia. Toivat kivaa kontrastia mössöisän täytteen kylkeen, mutta tämä lienee makuasia.
2) Täytteestä täytyy tehdä riittävän mehevä, esim. laittamalla sekaan ranskankermaa, tuorejuustoa tms. Meillä tämä jäi väliin, mutta riisi oli onneksi sen verran kosteaa, ettei kuivuus vaivannut. Jokin sitova mehevöittäjä olisi kuitenkin pitänyt täytteen paremmin kasassa.

Mutta näin siis tällä kertaa:



Täytetyt paprikat

2 paprikaa

oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
70 g pinaattia
250 g nauta-sikajauhelihaa
1 dl riisiä (, joka keitetään kypsäksi 2 dl vettä + 1/2 dl suolaa)
2 rkl tuoretta timjamia
2 tl cajun-maustetta (paprika, juustokumina, basilika, pippuri, chili ym.)
noin 1 tl suolaa

maukasta juustoa raasteena (meillä Castellon alppijuustoa)

Keitä riisi täytettä varten. Hienonna sipulit ja pinaatti, kuullota öljyssä. Lisää mukaan jauheliha ja kypsennä se. Lisää pannulle riisi ja mausta lopuksi. (Ja lisää kohdan 2 mukaisesti jotain kermavalmistetta mössöön.) Raasta juusto.
Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet sekä valkoinen malto. (Esipaista paprikoita kevyesti öljyllä voideltuna kohdan 1 mukaisesti.) Täytä paprikan puolikkaat ja ripota päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa 20-25 min. Valmista tuli!



Lisukkeeksi tein syöjiään odottavista avokadoista ja parsakaalista salaatin, josta tulikin oikein nannaa. Laitoin ekstra-höysteeksi hieman Ritvan herkun löökisoosia, joka toimi erittäin hyvin tähän lisukkeeseen. Salaatti toimi myös mainiosti yhteen paprikoiden kanssa!


Parsakaali-avokadosalaatti

1 parsakaali (kevyesti höyrytettynä)
250 g kirsikkatomaatteja
2 pientä avokadoa
1-2 rkl sitruunamehua
2 tl mausteöljyä (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
n. 1/2 tl suolaa
1 rkl valkolööki-kastiketta
muutama rouhaisu mustapippuria
1/4 - 1/2 tl chilijauhetta
2-3 rkl cashewpähkinöitä

Pilko höyrytetty ja jäähdytetty parsakaali pieniksi kukinnoiksi, halkaise tomaatit ja pilko avokadot. Sekoita kaikki aineet keskenään, tarkasta maku.

Ei kommentteja: