Kepeä sitrusdrinksu
2 cl cointreauta (tai muuta triple sec -likööriä)
noin 6 cl tuorepuristettua appelsiinimehua
noin 6 cl kivennäisvettä
(sitruunamelissaa, minttua, basilikaa tms, jos on. Jos ei ole, niin ei sitten.)
Pikainen punajuurikeitto
2 pkt (á 500g) punajuuri-perunasosetta
n. 5 dl vettä
120 g smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl provencen yrtit -maustetta
suolaa, mustapippuria
Krutongit:
3 siivua hieman kuivahtanutta (ruisseka)leipää
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl timjamia
1 tl sitruunankuorta
ripaus neilikkaa
sormisuolaa
Tee ensin krutongit: Kuutioi leipäviipaleet. Sulata rasva pannulla, lisää leipäviipaleet ja mausteet. Paista rapeiksi sekoitellen.
Kuumenna punajuurisose ja vesi kattilassa, sekoita tasaiseksi. Lisää maitotuotteet ja mausteet, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti