sunnuntai 11. elokuuta 2013

Paluu Uleåborgiin ja tsäpäkkä salaatinkastike

Tuntuipas huikealta palata Ouluun omaan ihanaan kämppään melko tiukkatahtisen työviikon ja samalla koko kesätyörupeaman päätteeksi. Kesä on ollut huikea ja olen oppinut mielettömästi, mutta kyllä se oma koti alkoi viimeisinä viikkoina kovasti kutsua. Otinkin heti ilon irti ja nautin kiireettömästä aamiaisesta (latte tuplaespressolla ja marjoja, nektariinia, soijajogurttia + mysliä) uusitulla lookilla varustetun ruokapöytäni ääressä.Tädiltä saatu 60-luvulta peräisin oleva Marimekon kangas pääsi pöydän lasin alle liinan virkaa toimittamaan. Kahvipuu ja hedelmäasetelma tarjottimella toivat myös hieman uutta ilmettä. Tykkään kovasti tästä uusitusta ilmeestä! Lasitetttu pöytä on kyllä hauska keksintö. Pöydän ilme muuttuu kertalaakista, kun hieman vaihtaa alla olevaa kangasta tai mitä sinne ikinä keksiikään tunkea.
Sitten vähän reseptiä. En ensin aatellu postata koko ihmepikasalaattia, mutta tuli niin pirskatin hyvä salaatinkastike, että pakkohan se oli!


Tsäpäkkä salaatinkastike 

1 rkl kurpitsansiemenvoita (tai muuta pähkinä-/siemenvoita)
1 rkl avokadoöljyä
1 rkl lämmintä vettä (vedenkeittimellä)
1 tl makeahkoa, vahvaa sinappia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa

Notkista kurpitsansiemenvoi lämpimällä vedellä, sekoita joukkoon muut aineet.

Näyttää vähän yrjöisältä, mutta älkää antako sen hämätä! Vähän siemeniä tai pähkinöitä päälle, niin tuokin vaikutelma hävinnee.

Itse salaattiin voi laittaa esim...

- värikästä ruukkusalaattia
- kurkkua
- avokadoa
- oliiveja
- tofua
- kidneypapuja

Ei kommentteja: