keskiviikko 28. elokuuta 2013

Paahdettua pintaa

Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että käytän liian vähän munakoisoa. Eräänä päivänä kaupassa päätinkin saada aikaan muutoksen tässä epäkohdassa ja nakkasin koriin yhden koison. Tapahtumasta on aikaa noin viikko ja eilen havaitsin, että koiso pötköttelee edelleen jääkaapin alahyllyllä. Hupsis...
Peli ei kuitenkaan ollut vielä menetetty, vaan munakoiso vaikutti edelleen ihan syömäkelpoiselta. Ei siinä sitten muuta kuin uuni lämpenemään, kun ei mitään sen luovempia ratkaisuja tullut puolukkaretken jälkeen mieleen. 
Sanoisin, että tämäkin oli oikein hyvä veto. Köntti fetaa rinnalle ja pinjansiemeniä pinnalle (olenpas runollisena) ja ääntä kohti!



Paahdetut vihannekset ja valkosipulia

1 munakoiso
1 parsakaali
1 jättipihvitomaatti
3 kokonaista valkosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria

Paahdettuja pinjansiemeniä
Fetajuustoa

Kiehauta vedenkeittimellä vettä ja kaada kattilaan parsakaalin kukintojen päälle. Kaada vesi pois noin 5 min kuluttua. Viipaloi munakoiso, Roposta suolaa viipaleille ja anna itkettyä noin 20 min. Pilko sitten koiso ja tomaatti, levitä vihannekset uunivuokaan ja aseta valkosipulit kokonaisina mukaan. Valuta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen paahtumaan noin 25 minuutiksi. Jätä valkosipulit vielä toiseksi mokomaksi kypsymään uuniin.
Tarjoile pinjansiemenien ja fetan kanssa, purista valkosipulinkynsiä mausteeksi annokseen.



Ei kommentteja: