Muutaman tunnin raivokkaan tuskailun ("Kuka mikä mitä tehtäis mihin mentäis joko koska jotain hauskaa?!?!") jälkeen totesin, että ehkä sitä voisi viettää perjantain ihan vaan itsensä kanssa. Pieni narsisti sisälläni vinkkasi, että sitä voisi harjoittaa hieman useamminkin.
Tulee sellainen untuvan pehmeä, seesteinen olo, kun sytyttelee kynttilöitä, kuorii, pilkkoo ja paahtaa, nauttii ikiomaa hemmotteluruokaa ja mieli lepää Matti Johannes Koivun samettiäänen huomissa.
Mitä tässä yritän sanoa, on siis se, että kannattaa joskus hemmotella itse itseään, ihan kunnolla, ajan kanssa. Ainakin kerran viikossa, ehkä jopa kaksi.
Papuja ja fenkolia salaatissa
tuoreita vihreitä papuja
fenkoli
2 rkl hasselpähkinäöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus sormisuolaa, mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
salaatinlehtiä
nippusipuli varsineen
puolikuivattuja tomaatteja
fetaa
seesaminsiemeniä
Perkaa pavut ja kiehauta niitä noin 3 min. Kaada vesi pois ja laita kulhoon yhdessä suikaloidun fenkolin kanssa. Lisää öljy, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita ja anna maustua.
Revi salaatinlehdet, hienonna sipuli ja pilko tomaatit pienemmiksi. Asettele tarjoiluastiaan/lautaselle papu-fenkoliseoksen kanssa, murusta päälle fetaa ja ripota seesaminsiemeniä.
The Jälkkäri
kermarahkaa
cashewpähkinöitä
kuivattuja karpaloita
kuivattua aprikoosia
kookoshiutaleita
hunajaa
Avec Chai
Mitäpä sitä ihminen muuta.
5 kommenttia:
Olet oikeassa! <3 mie se vain jaksan vielä toitottaa, että tätä sie saisit tehä useammin, oikein hidastaa ja nauttia omasta seurastasi. Se on niin eheyttävää ja voimauttavaa. Hyvä Helmi, tästä illasta tuli ten points to gryffindor!
Näinpä hjuuri sanoo yks mökkiläinen Vaalasta. Yksin lähin viikon lopuksi; omaan mökkirantaan mato-ongelle auringonnousua ihastelemaan ja kuunteleen hiljaisuutta. Voin kertoa että TOIMII jos tarvitsee omaa aikaa ja päänselvitystä.
-Piasusanna :P
Ooh, mökki toimii varmasti myös kohtuullisen hyvin. (:
Kyllähän met tyäret nämä hyvät konstit tiämmä, niin koitamma myös käyttää!
Oi, ihanan kuuloista ja näköistä!
Haluaisin käyttää enemmän papuja, linssejä ym. salaateissa, mutta jotenkin en osaa käyttää niitä. Mutta kas, just kun aattelin, että tuun tänne kysyyn Helmiltä neuvoa pulmaani, niin sullahan oli ohje papuisaan salaattiin.
Otanpa tästä neuvosta siis vaarin. Ja jos sulla on joku suokkaritapa tai perusresepti papujen marinoimiseen salaattia varten, niin saa kertoa!
Nam nam. Mutta tätä salaattia kokeilen ainakin.
Papujen käyttäminen vaatii ehkä hieman orientoitumista, mutta kun niiden kanssa pääsee sinuksi, ovat he ylen kivoja kavereita!
Tsekkaapa tästä papu-labelin alta, löytyy yllättäen aika paljon salaatti-teemaisia papuhommia! (:
http://heviosasto.blogspot.fi/search/label/pavut
Lähetä kommentti