lauantai 29. kesäkuuta 2013

Suklaakakku ja 11 haarukkaa - juhannus 2013

Vietettiin kaveriporukalla juhannusta mökkeillen Simossa, Perämeren rannalla. Oli varmaan elämäni paras juhannus, loputtomasti kaikkea kivaa. Tuli sellainen pilvenpainoinen olo.



Ruokatarjonta oli myös aika loputon, huh ja nam! Söimme mm. savustettua lohta, uusia pottuja ja kuppisoosia, brita-kakkua, erinäisiä grillihommia, supereita kasvisburgereita, lättyjä suolaisilla ja makeilla täytteillä, suklaakakkua ja valtaisan jämäbrunssin antimia. Ja raparperidrinksuja!


Osa (!!) valtaisan jämäbrunssin tarjontaa.


Mitä sitä turhia kaunistelemaan, suoraan vain käsiksi kakkuseen!

Suklaakakku

4 munaa
1 dl inkkarisokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

50 g tummaa suklaata rouhittuna
50 g valkoista suklaata rouhittuna

100 g tummaa suklaata
2 rkl voita
200 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia)

valkoista suklaata raastettuna/rouhittuna


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle tumma- ja valkosuklaarouhe. Laita 200-asteiseen uuniin ja paista noin 20(-25) min. 
Sulata kattilassa 100 g tummaa suklaata ja 2 rkl voita. Nosta levylta ja lisää suklaa tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kaada sitten kuorrute jäähtyneen (, jos ehdit jäähdytellä) kakun päälle. 



Superkasvisburgerin sämpylät

Päivä 1:
5 dl kylmää vettä 
1 prk (200 g) Bulgarian jogurttia
30 g hiivaa
3 rkl hunajaa
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kauraleseitä
2 dl ruisrouhetta
2 dl spelttijauhoja

Päivä 2:
3 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
vehnäjauhoja

Sekoita päivän 1 ainekset ja laita taikina juurtumaan jääkaappiin yön yli. Nosta aamulla kaapista ja lisää loput aineet. Vaivaa taikinaan vehnäjauhoja sen verran, että saat löysähkön sämpylätaikinan aikaiseksi. Kohota taikinaa 3-4 tuntia, leivo sämpylöiksi, kohota ja paista 225 asteessa noin 15 min. 

Kasvisburgereissa lisäksi soijarouhepihvit, omatekoinen HP-kastike, salaatti, tomaatti, cheddar ja marinoitu sipuli. Lisukkeena coleslawia ja pesto-perunasalaattia. Sanonpahan, että kelpaa raavaammillekin uroille! 


Raparperidrinksut syntyivät Eeva Kolun inspiroimana. Raparperisiirappiin määrittelemätön määrä raparperia (äidin kasvimaalta), peukalon pään kokoinen pala inkivääriä, sokeria ja vettä. Itse drinksuun...

1 osa valmista siirappia 
1 osa kivennäisvettä 
2 osaa hedelmäistä valkkaria 
tuoretta minttua


Sokerina pohjalla tämän juhannuksen hittibiisi.
Kiitos partiolaisten laulukirjalle!

1 kommentti: