sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Nokkosta tahnaksi

Vähän peston idealla tein nokkosista tahnaa, josta tulikin tosi nannaa. Rakenne ei muistuta kovin paljoa pestoa, kun ajoin tahnan sileäksi sauvasekoittimella ja ryöpätyt nokkoset olivat aika kosteita.
Maistuu leivällä ja esim. papuihin sekoitettuna, pastan/keitetyn ohran tai speltinkin sekaan voisi varmaan kokeilla! Huomenna ajattelin ohentaa tahnaa kaalisalaatin kastikkeeksi.



Nokkostahna

2 l nokkosia
vettä

1 dl raastettua (valkosipuli)kermajuustoa
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
noin 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Ryöppää tuoreet nokkoset noin 5 min runsaassa vedessä. Valuta siivilässä.
Aja kaikki aineet tahnaksi sauvasekoittimella, tarkasta maku.


Auringon puna Tornion peräkylällä klo 0.15

Ei kommentteja: