sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Bürgeri

Lauantai-illan burgerit kaverini A:n kanssa, kummipojan leikitystä ja suuria suunnitelmia.



Tolkun peltileipä

5 dl vettä
2 dl Bulgarian jogurttia
50 g hiivaa
2-3 rkl hunajaa
3 dl 4 viljan hiutaleita
2 dl ohrajauhoja
1 dl pellavansiemeniä

1 1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
7-8 dl vehnäjauhoja (tai jotain sinne päin...)

oliiviöljyä
sormisuolaa
kuivattua rosmariinia
kurpitsansiemeniä

Sekoita vesi, jogurtti, hiiva, hunaja, siemenet, ohrajauho ja hiutaleet, anna raskittua noin 1 h.
Lisää suola, öljy ja alusta vehnäjauhot. (Älä tee kovin tiukkaa taikinaa.) Levitä leivinpaperoidulle uunipellille, kohota 30-45 min. Painele sormella leivän pintaan kuoppia. Valuta päälle oliiviöljyä, ripota suolaa, rosmariinia ja kurpitsansiemeniä. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Burgereihin lisäksi haluamasi pihvi, paistettu kananmuna, hyvää juustoa, salaattia, tomaattia ja coleslawia. Marinoitu punasipuli ois ollu pop, mutta ei makeaa mahan täydeltä.



Ei kommentteja: