tiistai 28. toukokuuta 2013

Se on tullut, se on täällä!

Kesä on virallisesti saapunut luoksemme, kolminkertainen (vähintäänkin) eläköön! Kävin äsken uimassa järvivedessä, eikä se edes ollut kylmää, vaan pystyin jopa oikeasti kauhomaan pitkin tyyntä järvenselkää jokusen mutkan. Se on jo jotakin näillä leveyspiireillä! Vietän siis vielä tämän viikon vanhempien luona Tornion peräkylällä, ennen kuin lähden Kokkolaan kesätöiden merkeissä.

Mitään kovin ihmeellistä ruokaa ei ole tullut taaskaan valmisteltua, mutta tämmöstä tällä kertaa. Alkaa olla sen verran runsaasti kaikkea freesiä tarjolla kaupan hevi-osastolla, ettei kyllä muuta oikein tee mielikään. (Hah, tässäkin annoksessa melkein pelkkää pakastetta ja säilykettä... :D Syytän äitin ja isin heikohkoa rehutarjontaa!)



Hernehet et al

50 g (pakaste)maissia
100 g (pakaste)herneitä
5-6 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
3 dl kypsiä kikherneitä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
(suolaa, jos sellaista vielä mielii)

Sekoita ja anna maistua järvipulahduksen ajan.

Lisäksi suikaloitua varhaiskaalia (nammmmm!), suippopaprikaa, höyrytettyä parsakaalia ja kurpitsansiemeniä.

Ehkä siellä äiteen jääkaapissa oli kuitenkin ihan hyvä tarjonta.

Syöntimaisemat

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hyvä Helmi!

Helmi kirjoitti...

Enkö ollu reipas?!