torstai 27. syyskuuta 2012

Kauden antimia

Toissapäiväinen illallinen ystäville.
Nautin.


Lehtikaalisalaatti

1 pussi lehtikaalia
kookosöljyä
2 pienehköä omenaa
kourallinen hasselpähkinöitä rouhittuna
1/2 dl rusinoita
1/2 kesäkurpitsa
balsamiviinietikkaa
sormisuolaa, mustapippuria
fetaa

Hienonna lehtikaali, kuutioi omenat ja rouhi pähkinät. Kuullota lehtikaalia pannulla kookosöljyssä, lisää sitten omenakuutiot, pähkinät ja rusinat. Ripota joukkoon suolaa ja pippuria. Höylää kesäkurpitsa juustohöylällä siivuiksi ja leikkaa veitsellä tagliatellemaisiksi. Sekoita kaikki aineet ja lorauta joukkoon hieman balsamicoa. Murusta pinnalle fetajuustoa.



Yrttilevite

1/2 ruukkua sitruunamelissaa
1 ruukku herneenversoja
1/2-1 dl oliiviöljyä
1 dl kurpitsansiemeniä ja cashewpähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Soseuta kaikki sauvasekoittimella tahnaksi. Tarjoa hyvän leivän kanssa.




Suppilovahveropasta

rypsiöljyä
1 pkt maustamatonta tofua
5 dl suppilovahveroita
2 salaattisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 rkl sherryä
suolaa, mustapippuria
1/2 nippu persiljaa
parmesaaniraastetta

keitettyä pastaa (pinaattitagliatellea)

Kuivaa tofu ja kuutioi. Ruskista palat rypsiöljyssä, siirrä syrjään odottamaan. Paista kovalla lämmöllä sieniä kuivalla pannulla, jotta enimmät nesteet haihtuvat. Heitä sen jälkeen pannulle öljyä ja sipulit ja kuullottele. Lisää sitten tofut, ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen tovi. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja suurusteeksi. Mausta lopuksi ja lisää hienonnettu persilja. Tarjoa pastan ja parmesaaniraasteen kera.


Jälkiruokaa en tullut kuvanneeksi, mutta hyvää se kyllä oli! Tein kaverilta saaduista omenoista kompottia kattilassa: omenakuutioita, hunajaa, kookosöljyä, kanelia, inkivääriä, sitruunamehua.
Lisäksi vaniljalla ja inkkarisokerilla maustettua jogurtti-kermavaahtoa ja hunajamanteleita, joita voi tehdä vaikkapa näin (Makeat pähkinät). 


Kuva: ruoka.fi

Ei kommentteja: