lauantai 15. syyskuuta 2012

Inspiraatio autossa ja muita tarinoita

Kun ajelee autolla pitkää matkaa yksiksensä, eikä radion kuuntelukaan enää sytytä ja kahvillekaan ei viitsi pysähtyä, on loistava sauma alkaa kehittelemään uusia kokkauksia. Tällaisen prosessin tuloksena valmistui eilen illallissalaatti tyttöjen iltaan. Hirveän harvoin tulen laittaneeksi aasialaista ruokaa, mutta nyt tuli sellainen olo, että makuhermoni tahtovat tuntea chiliä, limeä, seesamia, papaijaa. Kymmenen minuuttia ennen kaupan sulkeutumista ryntäsimme sisään ja yllättävästi kaikki raaka-aineet löysivät tiensä kauppakassiin. Innovaationi pääsi toteutukseen ja hyvähän tuosta tuli. Lisäksi pimeä ja myrskyävä sää korostivat salaatin raikkaita ja puhtaita makuja. Kun pöydässä oli vielä emäntämme laittamaa nami-focacciaa ja mutakakkua, niin tulihan tuo masu taas täytettyä...



Inspiraatiosalaatti

1 parsakaali
2-3 rkl seesamiöljyä
2 rkl limemehua
1 punainen chili
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1 rkl vettä
1-2 tl sokeria
ripaus suolaa (soijakastikettahan tähän olis pitäny laittaa!)


1 rs vuonankaalia
1 avokado
1 papaija


1 pkt maustamatonta tofua
1 kananmuna
seesaminsiemeniä, suolaa
rypsiöljyä

kourallinen cashewpähkinöitä paahdettuna

Höyrytä parsakaalin nuput napakoiksi, jäähdytä. Sekoita seesamiöljy, limen mehu jne sekaisin kastikkeeksi ja yhdistä suupaloiksi pienittyjen parsakaalin nuppujen kanssa. Anna maustua, sekoittele välillä.
Paloittele avokado ja papaija ja levitä vuonankaali salaattivadille. Paahda pähkinät.
Siivuta tofu, riko yhteen kulhoon kananmuna ja laita toiseen seesaminsiemeniä ja suolaa. Pyöräytä tofusiivut ensin munassa, sitten seesaminsiemenissä ja heitä sitten pannulle paistumaan rypsiöljyyn. Paista molemmin puolin ja asettele sitten salaattipedille parsakaalien päälle. Ripota lopuksi päälle cashewit.





Tänä aamuna kävimme parin kaverin kanssa Oulun Cafe Provencessa uudella lauantaibrunssilla ja olimme todella tyytyävisiä! Hintaa oli vain 10,90, mutta lautaselta löytyi vaikka mitä! Leikkeleitä, kasviksia, pieni suolainen piiras, juustoa, hilloa, croissant, hedelmä, appelsiinimehu, kahvi/tee, pieni leivos, pala suklaata... Ainoa miinus oli, että nektariini oli hieman raaka, mikä nyt on aika pieni puutos. Kahvila on vielä oikein viehättävä, joten voin ehdottomasti suositella!



Ei kommentteja: