Viime viikolla matkani varrelle putkahti tälläinen lehtijuttu...
ja tällainen möhkäle.
Suunnitelma punasipuli-briepiirakasta muuttuikin kurpitsa-mozzarellapiirakaksi, enkä kyllä (kaikki kunnia vain punasipulille ja brielle) katunut päästöstä hetkeäkään. Hieman päänvaivaa aiheutti kurpitsan käsittely suolaisen piirakan täytettä varten, mutta päädyin perinteiseen tapaan lohkomaan ja paahtamaan sen al denteksi. Lopuista paloista tuli mukavia suupaloja salaattiin.
Tahtoo lisää kurpitsaa!
Jämäpala ehti kuvaan, juuri ja juuri! |
Kurpitsa-mozzarellapiiras
Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl grahamjauhoja
1-1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4-1 dl vettä
Täyte:
n. 1/2 kurpitsa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
150 g mozzarellaa (esim. Riitan Herkun)
2 kevätsipulin vartta
2 1/2 dl soijakermaa
2 kananmunaa
3 rkl tuoretta hienonnettua rakuunaa
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria
Nypi kylmä voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele voideltuun vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 225 asteessa 15-20 min.
Hienonna sipulit ja rakuuna, sekoita soijakerman ja munien kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä piirakkapohjalle kurpitsan palaset, revi mozzarella ja kaada lopuksi kerma-sipuliseos. Paista 200 asteessa 30-40 min.
1 kommentti:
Nämä sinun ruokaohjeet on kyllä hauskimmin kirjoitettuja ruokaohjeita ikinä! :'D Takaa kuultaa aina helmimäinen ääni! Ihanaa! Ja ihanaa, jos innostut taas kirjoittelemaan useamminkin. Täällä ainakin ikuiset reseptiesi ihailijat jo odottelevat jouluohjeita jo kieli pitkällä...
Halaus Oulun suuntaan! <3
Lähetä kommentti