Pikaisen kokkailusession jälkeen kasasimme lautasille melko muhevat annokset. Kantarellileipäni sai kiitosta kaverin isältäkin. Minulla on kuulemma "näkemystä ruoanlaitosta". :D
Salaatissa...
- roomansalaattia
- avokadoa
- cantaloupe-melonia
- fetaa
- oliiviöljyä, viinietikkaa
Kantarellileipä
1 kokonainen kauraleipä
oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
500 g kantarelleja
1 kesäkurpitsa
suolaa, mustapippuria
150-200 g mozzarellaa
Puolita leipä (sämpylämäisesti) ja kaiverra siihen hieman syvennystä. Kuullota hienonnettu valkosipuli öljyssä ja lisää hieman pienityt kanttarellit. Lisää suikaloitu kesäkurpitsa mukaan ja paista, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt sopivasti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pirskoita leiville oliiviöljyä, levitä kantarellipaistos päälle ja lopuksi revitty mozzarella. Gratinoi uunissa 200-225-asteisilla vastuksilla.
Jälkkärikupeissa turkkilaista jogurttia, mansikoita ja hunajaa. Mitäpä sitä ihminen muuta tarvii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti