maanantai 20. elokuuta 2012

Lähtöillallinen

Kävimme tuossa muutama viikko takaperin tyttöjen kanssa Norjan road tripillä, josta riittäisi kyllä blogattavaa ihan mukavasti. Koska olen laiska, en jaksa, ja kerron sen sijaan matkaa edeltäneen saunaillan suolapalasta. Kävimme kaverini isän rakentamassa mielettömässä saunassa, jossa vierähti nopsaan pitkälti toista tuntia. Myös kissa (!!) viihtyi sainaseuranamme hieman alemmalla lauteella oikeastaan koko ajan.

Pikaisen kokkailusession jälkeen kasasimme lautasille melko muhevat annokset. Kantarellileipäni sai kiitosta kaverin isältäkin. Minulla on kuulemma "näkemystä ruoanlaitosta". :D



Salaatissa...

- roomansalaattia
- avokadoa
- cantaloupe-melonia
- fetaa
- oliiviöljyä, viinietikkaa




Kantarellileipä

1 kokonainen kauraleipä

oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
500 g kantarelleja

1 kesäkurpitsa
suolaa, mustapippuria

150-200 g mozzarellaa

Puolita leipä (sämpylämäisesti) ja kaiverra siihen hieman syvennystä. Kuullota hienonnettu valkosipuli öljyssä ja lisää hieman pienityt kanttarellit. Lisää suikaloitu kesäkurpitsa mukaan ja paista, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt sopivasti. Mausta suolalla ja pippurilla. 
Pirskoita leiville oliiviöljyä, levitä kantarellipaistos päälle ja lopuksi revitty mozzarella. Gratinoi uunissa 200-225-asteisilla vastuksilla. 


Jälkkärikupeissa turkkilaista jogurttia, mansikoita ja hunajaa. Mitäpä sitä ihminen muuta tarvii.

Ei kommentteja: