maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kesäkuumalla

Huhhuh, takana on muutama harvinaisen painostavailmainen päivä, jolla on toki vaikutuksensa ruokahaluunkin. Lämpimät ruoat eivät houkuttele lainkaan, vaan raikkaat salaatit vetävät enemmänkin puoleensa. Oikeilla höysteillä täydennettynä niistä saa vallan mainiosti energiaa arjen askareisiin ja tietysti aimo annoksen elämyksiä makunystyröilleen.




"Ei täällä jääkaapissa oo yhtään mitään"

salaattia kasvimaalta tahi muista lähteistä
kurkkua
kukkakaalia
tomaattia
paistettua lohta
paisttetua kananmunaa
kurpitsansiemeniä
sitruunamehua

Vetele sie tyär naphaan.



"Ei tästä halloumista tuu lasta eikä ---, leviää pannulle ku jokisen evhäät!"


salaattisekoitusta
valkoista balsamicoa
kesäkurpitsa-tagliatellea: kesäkurpitsa, oliiviöljyä, suolaa, pippuria
avokado
kirsikkatomaatteja
halloumia
viinirypäleitä
paahdettuja siemeniä


Höylää kesäkurpitsa leveiksi suikaleiksi juustohöylällä ja leikkaa veitselle suikaleet kapeammiksi. Kuumenna pannulla reilusti rypsiöljyä ja paista suikaleet pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna KUIVA pannu ja paista halloumiviipaleet sillä molemmin puolin.
Levitä salaattipedille, jolle on pirskoteltu balsamicoa, tagliatelle, pilkottu avokado, puolitetut tomaatit ja viinirypäleet sekä paistettu halloumi. Ripottele päälle siemeniä.



Ei kommentteja: