Tänään tein pyörälenkin päälle vispipuuroa raparperista ja sehän olikin vallan nannaa! Kuvan annoksessa on pohjalla vadelmia, jotka sopivat mainiosti raparperin oheen, ja pinnalle nakkelin kourallisen cashewpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Aika täydellinen kesäiltapala.
Noin raparperivispipuuro
n. 4 raparperin vartta (4-5 dl)
n. 8 dl vettä
n. 1/2 dl (inkkari)sokeria
n. 1 dl (kaura)mannasuurimoita
n. 2 tl vaniljasokeria
n. hyppysellinen suolaa
Pese raparperin varret ja pilko. Kiehauta pari minuuttia veden ja inkkarisokerin kanssa, soseuta sitten sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten mannasuurimot. Anna putista hiljalleen kymmenisen minuuttia, lisää lopuksi vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
Jäähdytä puuro ja vatkaa sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti