tiistai 17. heinäkuuta 2012

Raparperivispipuuro


Olen fanitellut raparperia viime viikot kovasti ja tuon tuosta olen kiehauttanut siitä kevyesti inkkaroidun soseen puuron ja jogurtin kaveriksi. Onpa sitä jälkkäripuolellakin käytetty.
Tänään tein pyörälenkin päälle vispipuuroa raparperista ja sehän olikin vallan nannaa! Kuvan annoksessa on pohjalla vadelmia, jotka sopivat mainiosti raparperin oheen, ja pinnalle nakkelin kourallisen cashewpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Aika täydellinen kesäiltapala.



Noin raparperivispipuuro

n. 4 raparperin vartta (4-5 dl)
n. 8 dl vettä
n. 1/2 dl (inkkari)sokeria
n. 1 dl (kaura)mannasuurimoita
n. 2 tl vaniljasokeria
n. hyppysellinen suolaa

Pese raparperin varret ja pilko. Kiehauta pari minuuttia veden ja inkkarisokerin kanssa, soseuta sitten sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten mannasuurimot. Anna putista hiljalleen kymmenisen minuuttia, lisää lopuksi vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
Jäähdytä puuro ja vatkaa sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella.



Ei kommentteja: