perjantai 23. tammikuuta 2009

Pottua, ruusukaalta, sienikastiketta ja paistettua tofua

Laittelin tänään tämmöstä ylen simppeliä kotiruokaa. Ruusukaali oli kyllä hyvin vahvan (lue 'hikisen') makuista. Johtuneeko siitä, että ne oli unohtunu jääkaappiin vähän pitemmäksi aikaa kuin laki sallii. Suurena hikiaromin ystävänä kiskoin kaalet kuitenkin naamaani hyvällä ruokahalulla. Sienikastike oli parasta aikoihin, ja se paransi huomattavasti kaalen uppoamistahtia kitaani.
Ruusukaali ja potut on siis höyrytetty, kylmäsavutofu kuutioitu ja paistettu öljytilkassa ja maustettu paprikalla ja kirvelillä.


Sienikastike (2 annosta)

n. 150 g herkkusieniä (tai muita sieniä)

1 pieni sipuli

tilkka rypsiöljyä

1-2 rkl vehnäjauhoja

2-3 dl kauramaitoa

loraus kaurakermaa

n. 1 rkl soijakastiketta

½ dl (pakaste)tilliä

muutama rouhaus mustapippuria

Kuullota sipulia hetki, lisää sitten sienet ja kuullottele vielä vähän. Sekoita joukkoon jauhot, lisää sitten kauramaito ja -kerma ja anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Mausta lopuksi.

Ei kommentteja: