torstai 2. lokakuuta 2014

Lohi-avokadopasta

En liene koskaan valmistanut ehtaa avokadopastaa kotosalla. Olen ainoastaan tullut syöneeksi sitä jonkun toisen kokkaamana. Eilen sitten mietin vanhaa kunnon kysymystä "Mitä tänään syötäisiin" ja kotikaappien antimia miettiessäni totesin, että nyt on se hetki - tänään laitan avokadopastaa! Kahvimaitoa kaupasta hakiessani mukaan tarttui jostain syystä savulohifile, joten upotin sitä vielä mukaan pastaan. Maistuu näinkin!


Lohi-avokadopasta
Mukaillen Safkaa-kirjan avokadopastareseptiä

1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
2 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
1/4-1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
350 g spagettia 
vettä, suolaa
1-2 dl parmesaaniraastetta
hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
200 g savulohta

Hienonna valkosipuli ja chili, paloittele avokadot. Sekoita kulhossa niihin öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Keitä spagetti al denteksi suolavedessä, valuta ja ota talteen hieman keitinvettä. Sekoita spagetti kastikkeeseen ja lisää joukkoon keitinvettä. Lämmitä savukala esim. pannulla ja sekoita mukaan. Raasta pinnalle parmesaania ja rouhi mustapippuria ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja: