Punajuuri-perunakeitto
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl rapsiöljyä
1/2 tl juustokuminaa
3 pienehköä perunaa
2 punajuurta
5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1/2 tl rosmariinia
ripaus valkopippuria
3-4 rkl pehmeää vuohenjuustoa
paahdettuja pistaasipähkinöitä
tuoretta basilikaa
Kuori sipulit ja juurekset. Hienonna sipulit ja pilko perunat ja punajuuret. Kuullota sipulit öljyssä, mausta juustokuminalla. Lisää juureskuutiot ja pyörittele hetki niitä öljyssä. Lisää sitten vesi ja mausteet, keitä miedolla lämmöllä noin 30 min. Soseuta keitto ja lisää lopuksi vuohenjuusto, tarkasta maku. Koristele annos pistaaseilla ja basilikalla.
4 kommenttia:
Näyttipä hyvältä! Punajuuria on juuri nyt kotona aika paljon - taitaisi olla hyvä idea kokeilla kuluttaa niitä tähän! Olisi ainakin vaihteeksi uusi resepti. :)
Punajuuret ovat kyllä niin ihania! Tein vasta myös risottoa, joka taipuisi varmasti hyvin myös ohra- tai spelttiversioksi. Se oli myös kovasti maukasta! Resepti on myös tulosa blogiin. (:
Ei ole tullut ikinä säilöttyä punajuuria etikkaliemeen, vaikka hyviä nekin ovat. Äiti tapaa säilöä punajuuret niin, mutta itse suosin kellarissa raakoina säilöttyjä. Ne taipuvat siinä muodossa niin moneksi talven aikana.
Heh minäkin leikkasin tuon punajuuririsoton ohjeen talteen jostain aikakauslehdestä :D Kuulosti niin maukkaalta, toivottavasti se myös oli sitä?
-Sussu
Oli kyllä maukasta risottoa, varmaankin toisen postauksen punajuuririsotosta on kyse. :D Mutta suosittelen!
Lähetä kommentti