keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Porkkana-cashewtahna

Tämä ohje vähän mukailtuna on todennäköisesti nähty tässä blogissa ennenkin, joten pahoittelut, että toistan itseäni.
Nyt tuli kyllä ihan ekstra hyvää tahnaa porkkanoiden ollessa tuoreita, vasta maasta nostettuja. Mitä makeutta! Silkkinen rakenne syntyy liottamalla casheweita hetken ajan. Tilkka pähkinäöljyä, basilikan lehtiä ja ropsaus chilijauhetta vielä tehostamaan makuja.



Porkkana-cashewtahna

3-4 porkkanaa
vettä + suolaa
1 dl cashewpähkinöitä + kylmää vettä
3 rkl rapsiöljyä
1 rkl macademia- tai muuta pähkinäöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa
1 rkl sitruunamehua
chilijauhetta
suolaa, mustapippuria

Kuori ja paloittele porkkanat, keitä kypsäksi suolavedessä. Liota cashewpähkinöitä 30 min, kaada sitten vesi pois. Hienonna basilika ja valkosipuli, sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Anna mieluusti maustua tovi, vaikkapa seuraavaan päivään.

Tahnat sopivat tunnetuksi kaikkialle: dippaukseen, kastikkeen asemasta, leivälle, lusikalla kauhottavaksi... Tällä idealla saisi varmaan myös herkun keiton aikaiseksi, kun lisää porkkanaa ja vettä.


Muun muassa tällaisia seuralaisia tahnalla oli sekalaisessa herkkupöydässä viime viikonloppuna. 


Ja tällaisia mainioita juomia niiden rinnalla tarjoiltiin. Loistava Kievarin Kekri-olut sekä mukavan makea ja marjainen australialainen Benchmark-punkku. 


Tässä vielä tahnaa salaattilautasella, jossa sekalaisia rehuja, paahdettua munakoisoa, munajuustoa, oliiveja ja pähkinöitä. 

Ei kommentteja: