Kriteerini lauantain brunssiviemistäni varten oli siis, että sen tulee sisältää juustoa. Tämmöistä sitten syntyi, Pirkan reseptin inspiroimana. Hyvin suositeltava resepti!
Juustosarvet
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 1/2 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
200 g voita
50 g hiivaa (ois varmaan vähempikin riittänyt)
2 1/2 dl maitoa
200 g juustoraastetta
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi pieneksi kuutioidun voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja sekoita muruseoksen kanssa taikinaksi.
Kauli levyksi (paksuus noin 1 cm), ota siitä taikinapyörällä kolmioita. Ripottele juustoraaste kolmioille ja rullaa ne kolmioiksi. Anna kohota liinan alla. Voitele ennen paistoa munalla ja ripota pintaan seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 min.
Lisäksi tarjolla oli rucola-briesalaattia, jogurttiannokset ja pähkinäpiirasta kermarahkalla. Oooh.
3 kommenttia:
voi vitsi, näyttää kyllä juustoisen hyvältä! :)
Siltä myös maistui! ;)
Jätin tän tuukin tähän ja ah, miten rakastettavan näköistä on yhä! Viimeinen juustosarvi töiden eväänä maistui niin ihanalta, vielä kun sai mikrossakin ylellisesti lämmittää. Häätyypä kokkeilla resähtiä!
Lähetä kommentti