lauantai 27. lokakuuta 2012

Turha postaus

Varastossa olis paljon kunnianhimoisempia postausaiheita, mutta kameran ketku ei suostu luovuttamaan kuviaan koneelle (, koska joku on sattumoisin hukannut usb-piuhan...). Jotain haluttais skriivailla, joten kulkekoon tämä kirjoitus nimellä Turha postaus.

Löysin kuvavarastosta muutaman välipala-aiheisen otoksen (, joista voi vain ajatella, että miksi ihmeessä olen vaivautunut ottamaan kuvan näistä...), mutta toisaalta välipalat ovat joskus vähän vaikea kapitteli. Mitä silloin syödään?Riippuu tietty vähän nälän asteesta ja odotettavissa olevasta viiveestä seuraavaan ruoka-aikaan. Jos on isompi nälkä ja esim. treeniä pukkaa, niin turvaudun usein niinkin yllättävään vaihtoehtoon kuin (kaura)puuroon. Tähän puuroon oli vielä saatavilla kauden nektariineja sekä tuoreita mustaherukoita ja mansikoita (ah ja oh). Joskus sekoitan mukaan myös rahkaa tai soijajogurtti/-maitoa. Kuvan puurossa on muistaakseni rahkaa, mikä onkin yllättävän kiva lisä sekoitettavaksi puuron joukkoon. Silloin tällöin villiinnyn ja lorotan sekaan myös hieman hunajaa, siinä vasta herkku!


Voi taivas, postaan RIISIKAKUSTA...

Tässä taas on riisikakku! Päälle levitin pitkästäpitkästä aikaa Tartexia, joka maistui yllättävän hyvältä! Aikoinaan se meni alas lähinnä runsaan rehuläjän kyydissä, mutta nyt makuelämys oli huomattavasti miellyttävämpi. Tartexin lisäksi kakulta löytyy ihan perus salaatti&paprika ja ekstrana -30%-hamstrauksen seurauksena Valion kotijuustoa. Maistui!
Tämä eilen syöty "aamupala" (klo 14 nautittu) ei ole ihan normisettiä aamuaterialla tai välipalalla, vaan on enemmänkin lounas- tai päivälliskategoriaan sopiva. Lautasella sitruunalla, suolalla ja pippurilla maustettua paistettua siikafileetä, salaatti lehtisalaatista, rucolasta, salaattisipulista, kurkusta, paprikasta, oliiveista, basilikasta, kotijuustosta ja persimonista. Lisäksi keitettyä parsaa (, kun halvalla sain!) kurpitsaöljyllä ja sitruunasormisuolalla höystettynä. Mitäpä siihen lisäämään.


Loppuun vielä pari tunnelmaa jokunen aika sitten testaamastamme Sukhothai-nimisestä thaimaalaisesta Oulussa. Positiivinen kokemus, kannattaa käydä kokeilemassa!

Kasvisannokset. Jotan tofusooseja, ei voi muistaa nimiä. 

Kaverin tuliset äyriäiset

Ei kommentteja: