sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pateeta ja karpaloa

Todella nopeat ja herkulliset alkupalat! Tykkäisin tehdä kotona maalaispateeta, mutta satsista tahtoo helposti tulle sen verran kookas, että kahden hengen taloudessa sitä tahtoo jäädä kulkumaan nurkkiin ja lopulta biojätteeseen. Lähimarketissamme sattui olemaan lihatiskissä käärö pateeta, joten päätin ratkaista pateeongelmani ostamalla valmiin palan siitä. Kotona keittelin lisäksi hieman karpalohilloketta ja näistähän tuli oiva makupari ohuen ruisnäkkileivän päällä. 


Maalaispateeta ja karpalohilloketta näkkileivällä 

ohutta ruisnäkkileipää
maustamatonta tuorejuustoa
maalaispateeta
karpalohilloketta
basilikan lehtiä

Karpalohilloke

4 dl karpaloita
1,5 dl raakaruokosokeria
3/4 dl vettä
1 rkl sitruunamehua

Laita ainekset kattilaan, keittele hiljakseen 15-20 min. Jäähdytä. 

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Yhyhyyyyyyy maksaa :""""(