lauantai 9. helmikuuta 2013

Mitä äidin ruokakaapista löytyykään?

Lauantai alkoi väsyneissä merkeissä, mutta alkukankeuden jälkeen jatkui oikeinkin mukavasti. Sain nauttia hienosta säästä Tornion puolessa vanhempien luona, viettää aikaa siskon perheen kanssa ja ehdin vielä illalla heittää kuntopyörätreenin Putouksen aikana. Sen ja saunan jälkeen maistuikin ruoka, joka seuraa tässä, voilá! Ihan mukavastihan tuolta äidinkin jääkaapista löytyi murua rinnan alle.




Parsakaali-kukkakaali-kikherne-muna-lohi-tomaatti-ruohosipuli-herne-tillisalaatti balsamicokastikkeella 

1 parsakaali
1 kukkakaali
1 rs kirsikkatomaatteja
2-3 dl kypsiä kikherneitä
100 g vihreitä herneitä (pakasteesta sulatettu: onnistuu muuten näppärästi kaatamalla kiehuvaa vettä vedenkeittimestä päälle hetkeksi)
1/2-1 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
(Yrtit löytyvät meillä pakasteesta valmiiksi hienonnettuna viime kesän jäljiltä.)

Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl tummaa balsamicoa
1-2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl dijon-sinappia

Ei-vegaaniseen versioon: 
keitettyä kananmunaa (7-8 min)

Ei-lakto-ovovegetaariseen versioon:
savulohta

Höyrytä kukka- ja parsakaalin kukinnot napakoiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kypsiin kaaleihin ja muihin salaatin aineksiin. Anna maustua hetki.
Tarjoile sellaisenaan tai keitetyn kananmunan ja/tai savulohen kera. (Itsehän otin kaikilla lisukkeilla, koska en osannut valita. Ja olin hyvin nälkäinen.)

Tässä vegaaninen version. Hyvin uppoaa sellaisenakin!

Ei kommentteja: