Parsakaali-kukkakaali-kikherne-muna-lohi-tomaatti-ruohosipuli-herne-tillisalaatti balsamicokastikkeella
1 parsakaali
1 kukkakaali
1 rs kirsikkatomaatteja
2-3 dl kypsiä kikherneitä
100 g vihreitä herneitä (pakasteesta sulatettu: onnistuu muuten näppärästi kaatamalla kiehuvaa vettä vedenkeittimestä päälle hetkeksi)
1/2-1 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
(Yrtit löytyvät meillä pakasteesta valmiiksi hienonnettuna viime kesän jäljiltä.)
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl tummaa balsamicoa
1-2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl dijon-sinappia
Ei-vegaaniseen versioon:
keitettyä kananmunaa (7-8 min)
Ei-lakto-ovovegetaariseen versioon:
savulohta
Höyrytä kukka- ja parsakaalin kukinnot napakoiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kypsiin kaaleihin ja muihin salaatin aineksiin. Anna maustua hetki.
Tarjoile sellaisenaan tai keitetyn kananmunan ja/tai savulohen kera. (Itsehän otin kaikilla lisukkeilla, koska en osannut valita. Ja olin hyvin nälkäinen.)
Tässä vegaaninen version. Hyvin uppoaa sellaisenakin! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti