perjantai 23. marraskuuta 2012

Tuoksuttelua


Jos pitäisi valita tuoksujen ja makujen väliltä, joutuisin todella tiukkaan paikkaan. Niin paljon kuin mauista pidänkin, saattaisin ehkä kuitenkin valita tuoksut. Niihin liittyy niin syviä tunteita ja rakkaita muistoja, joita ilman en voisi kuvitella eläväni. Tähän tulokseen päädyin taas kerran kokkaillessani kardemummalla maustettuja uunijuureksia ja keittäessäni chai lattea.
Taisipa olla kerta ensimmäinen, kun keittelin chai laten ihan alusta alkaen. Helppoa ja nopeaahan tuo oli kuin mikä! Ensimmäiseen satsiin laitoin turhan niukasti teetä, mutta seuraavasta versiosta tuli parempi. Teelusikka tai pari sitruunan tai appelsiinin kuorta ei varmasti olisi ollut huono veto! Taidanpa kokeilla sitä seuraavalla kerralla, vaikka eivät varmaankaan alkuperäiseen chaihin kuulu. Kokeilin myös makeuttaa ensimmäisen chain hunajalla, mutta jotenkin aromaattinen inkkari sopi minusta tähän paremmin. Sekin lienee kuitenkin makuasia.
Chai latte (2 annosta)

5 dl vettä
2 kanelitankoa
6 kokonaista neilikkaa
1 1/2 tl kardemumman siemeniä
pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja siivutettuna
1 rkl mustaa teetä
1/2-1 rkl intiaanisokeria

1-2 dl maitoa, osa vaahdotettuna

Keitä vettä ja mausteita 10-15 min. Lisää tee ja sokeri, anna hautua noin 5 min. Lisää maito ja kaada korkeisiin laseihin. Nosta pinnalle maitovaahtoa.Ei kommentteja: