sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Vaaleanpunainen ilta


Olipa kerran kolme ystävystä, jotka päättivät lanseerata Strömsö-kerhon. Kerhossa nautittaisiin hyvästä seurasta, herkullisesta ruoasta sekä luovuuden kukkimisesta käsitöiden ja askartelun voimin.

Ensimmäisen Strömsö-kerhon tapaamisen teemaksi oli valittu vaaleanpunainen, mikä yritettiin tuoda esille ainakin ruokaosastolla. Vesimelonia, granaattiomenaa, punajuurta, Rosamunda-perunoita, vadelmamehua, vispipuuroa, vadelmasuklaata ja vaaleanpunaisia xylitol-pastilleja... Yllättävän haastava väri, mutta kyllähän tuota jotain pöytään saatiin katettua, vaikkei kaikki täysin vaaleanpunaista ollutkaan. Tämä oli loistava päätös muuten niin uupuneissa tunnelmissa kuluneelle päivälle!


Granaattiomenalla kruunattu salaatti

1 ruukku rucolaa
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 granaattiomena
oliiviöljyä, vadelmaviinietikkaa
ripaus suolaa
salaattisiemensekoitusta

Revi rucola kulhon pohjalle, lisää kesäkurpitsasiivut, paloitellut paprikat, suola sekä loraukset oliiviöljyä ja etikkaa. Sekoita. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja siemensekoitusta.


Punertavia paahtojuureksia ja vuohenjuustoa

5 Rosamunda-perunaa
4 porkkanaa
1 punasipuli
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl minttua
1 tl Maldon-suolakiteitä
mustapippuria myllystä
150 g vuohenjuustoa

Lohko pestyt perunat ja paloittele porkkanat. Viipaloi sipuli melko paksuksi/lohko. Laita pellille perunat ja porkkanat, valuta päälle öljyä ja mausteet. Paista 20-30 min 225 asteessa. Laita uuni nollaan, lisää pellille punasipuli ja anna olla hetki. Laita lopuksi päälle vuohenjuustoviipaleet, niin että juusto sulaa hieman.

Tulihan vähän hasardi kuva, mutta emmä anna sen häiritä..


Punajuuriteeleivät

3 dl vettä
2 punajuurta
n. 1 1/2 dl spelttijauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1dl ruishiutaleita
1/2 dl kauraleseitä
1/2 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl täysruokosokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kp rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet, lisää niihin vesi, öljy ja punajuuriraaste. Laita pellille kasoja, taputtele ja paista 225 asteessa 15-20 min.

Vispipuuro

3 dl puolukoita
6-7 dl vettä
1 1/2 dl spelttimannaa
1/2-3/4 dl täysruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun
(mansikka)kermavaahtoa

Keitä puolukoita 5-10 min. Vatkaa sekaan manna ja sokeri, keitä hiljalleen 5-10 min. Jäähdytä, vatkaa kuohkeaksi ja tarjoa kermavaahdon kera.

Kutomaan/virkkaamaankin ehdittiin hieman. Omiin kätösiini tarttui pitemmän aikaa työn alla ollut vauvan palmikkojakku. Lankana on ihana Sublimen Organic Cotton. Ehkä tämä tästä vielä joskus valmistuukin, kun sain kerrankin selvyyden siitä, missä kohtaa ohjetta olen menossa...

Ei kommentteja: