lauantai 16. lokakuuta 2010

Juuresspelttilinssipata


Heti aluksi pahoittelut onnettomista kuvista. Kameran akku veteli viimeisiään ja salli tasan yhden kuvan, joten otoksen laatu on vähintäänkin kyseenalainen. Ruoka oli kuitenkin kerrassaan mainiota nyhjäse tyhjästä -ateriaksi.

Juuresspelttilinssipata

1-2 rkl kookosöljyä
1 purjo
3 valkosipulinkynttä3 pientä perunaa
3 porkkanaa
1/2 kaali
1 punajuuri
1 palsternakka
n. 1 dl spelttiryynejä
n. 1 dl vihreitä linssejä
n. 1/2 l vettä
2-3 tl kasvisliemijauhetta
2 tl provencen yrttejä
1-2 rkl paprikatahnaa (unkarilaista) tai vaihtoehtoisesti tomaattipyreetä
1/2 kukkakaali
2 pikkuruista omenaa
(pakaste)persiljaa

Kuutioi ja suikaloi juurekset ja kuullota öljyssä. Lisää speltti, linssit ja vesi sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 min. Lisää kukkakaalen nuput ja omenakuutiot ja anna hautua vielä 5-10 min, kunnes kukkakaalet ovat pehmeitä. Viimeistele persiljalla.

Toinen kuvaan saakka päässyt ateria on viime viikonloppuinen ohratabbouleh. Tabbouleh-tyyppiset salaatit ovat suuria suosikkejani: viljasuurimoita, joihin imeytynyt öljy mehevöittää niitä entisestään; raikkaat vihannekset ja yrtit. Jokin pikantti maku täytyy mielstäni myös olla mukana, tällä kertaa se oli aurinkokuivattu tomaatti, mutta oliivi, marinoitu paprika tai artisokka ovat myös tervetulleita. Salaatin kanssa söin paistettua ahventa, joka ei ehtinyt yhteiskuvaan ennen kameran tiltaamista, mutta hyvää ja kaunistakin oli!


Ohratabbouleh osa 328


2 dl ohrassuurimoita
n. 4,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 pieni kurkku
n. 200 g pisaratomaatteja
pätkä purjoa
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 omena
n. 1 dl hienonnettua tilliä ja persiljaa
sitruunamehua, oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Keitä ohrasuurimot suolavedessä imeyttämällä. Sekoita mahdollisimman vähän, etteivät suurimot puuroudu. Kuutioi kurkku, aurinkokuivatut tomaatit ja omena, puolita tomaatit, suikaloi purjo ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki jäähtyneisiin ohrasuurimoihin ja anna maustua hetki.

Ei kommentteja: