Herne-papu-juustopannu
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
rypsiöljyä
100 g hienonnettua pinaattia (pakaste)
100-150 g vihreitä herneitä (pakaste)
2-3 dl kypsiä mustia papuja
100-150 g sulavia juustoja, kuten sinihomejuustoa ja mustapippurituorejuustoa
1/2 limen mehu
tarvittaessa suolaa
Hienonna sipulit, kuullota pinaatin kanssa öljyssä. Lisää herneet, pavut ja juustot. Kuumenna, kunnes herneet ja juustot sulaneet. Mausta lopuksi limemehulla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden, keitetyn ohran/speltin tai mikseipä pastankin kanssa. Kuvassa söin jämäannoksen ihan vain salaatin ja etikkapunajuurien kanssa.
Sitten toinen aamupalaksi, palauttavaksi ateriaksi tai kevyeksi lounaaksi sopiva "puuro".
Herkkupöperö
1/2 avokado
2 dl mustikoita
1 omena
1,5 dl mantelimaitoa
1 rkl mantelivoita
2 rkl vehnänalkioita
1/2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
granaattiomenan siemeniä
Pilko pesty omena ja puolikas avokado. Yhdistä kaikki blenderin kulhoon ja pistä sileäksi. Itsehän en blenderiä omista, joten kulho ja sauvasekoitin toimivat myös vallan riittävästi.
Tarjoile granaattiomenan siementen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti