- kukkakaalisalaatti
- maissisalsa
- quesadillat
- lihapullat
Maissisalsaan sain idean Glorian R&V:ssä näkemästäni maissisalaatista, johon oli tehty majoneesikastike. Itse tein maustamisen/mehevöityksen oliiviöljyllä, kun kukkakaalisalaatista tuli majoneesipohjainen, hieman coleslaw-tyyppinen. Oikein hyvä kombo tämä oli, nyt jaksaa katsoa peliä!
Kukkakaalisalaatti
1 kukkakaali
2 pientä kesäsipulia
1/2 ruukkua persiljaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl majoneesia
1/2 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl agavesiirappia/hunajaa
3/4 tl suolaa
mustapippuria
2-3 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
Hienonna kukkaakaali, sipuli ja persilja. Sekoita kaikki aineet, tarkasta maku ja anna makujen tasaantua hetki.
Maissisalsa
4 maissintähkää
oliiviöljyä
1/2 paprika
1 punainen chili
1/2 ruukkua korianteria
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
3/4 dl parmesaanilastuja
3/4 tl suolaa
mustapippuria
Grillaa maissintähkät öljyllä voideltuna, leikkaa jäähtyneistä maisseista jyvät ja laita kulhoon. Hienonna paprika, chili, korianteri ja valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki keskenään. Tarkasta maku ja anna maustua vielä hetki.
Quesadillat
8 maissitortillaa
serranokinkkua
mozzarellaa
paprikaa
oliiviöljyä
Levitä 4 tortillalle kinkkua, muutama paprikasiivu ja mozzarellaa. Paina toinen tortillalettu kanneksi ja paista kevyesti oliiviöljytyllä paistinpannulla molemmin puolin. Leikkaa sitten neljään osaan.
Lihapullat
2 siivua patonkia
1 dl ruokakermaa
1 muna
1 tl dijon-sinappia
2 tl barbeque-mausteseosta (suolaton)
1,5 tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
Murusta leipä ja anna pehmetä ruokakermassa. Hienonna sipulit ja sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lihapullat rypsiöljyssä pannulla tai uunissa 225 asteessa.
Loppuun vielä kuva jälkkäriehdokkaasta, joskin söin kyseisen annoksen aikaisemmin päivällä viilennyshoitona. Maistuu.
Banaanijäde kirsikoilla
1 banaani pakastettuna
2 rkl kreikkalaista jogurttia
hieman kardemummaa
kirsikoita
Surauta banaani ja jogurtti sauvasekoittimella sileäksi, mausta kardemummalla ja tarjoa kirsikoiden kera.
Hienonna kukkaakaali, sipuli ja persilja. Sekoita kaikki aineet, tarkasta maku ja anna makujen tasaantua hetki.
Maissisalsa
4 maissintähkää
oliiviöljyä
1/2 paprika
1 punainen chili
1/2 ruukkua korianteria
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
3/4 dl parmesaanilastuja
3/4 tl suolaa
mustapippuria
Grillaa maissintähkät öljyllä voideltuna, leikkaa jäähtyneistä maisseista jyvät ja laita kulhoon. Hienonna paprika, chili, korianteri ja valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki keskenään. Tarkasta maku ja anna maustua vielä hetki.
Quesadillat
8 maissitortillaa
serranokinkkua
mozzarellaa
paprikaa
oliiviöljyä
Levitä 4 tortillalle kinkkua, muutama paprikasiivu ja mozzarellaa. Paina toinen tortillalettu kanneksi ja paista kevyesti oliiviöljytyllä paistinpannulla molemmin puolin. Leikkaa sitten neljään osaan.
Lihapullat
2 siivua patonkia
1 dl ruokakermaa
1 muna
1 tl dijon-sinappia
2 tl barbeque-mausteseosta (suolaton)
1,5 tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
Murusta leipä ja anna pehmetä ruokakermassa. Hienonna sipulit ja sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lihapullat rypsiöljyssä pannulla tai uunissa 225 asteessa.
Loppuun vielä kuva jälkkäriehdokkaasta, joskin söin kyseisen annoksen aikaisemmin päivällä viilennyshoitona. Maistuu.
Banaanijäde kirsikoilla
1 banaani pakastettuna
2 rkl kreikkalaista jogurttia
hieman kardemummaa
kirsikoita
Surauta banaani ja jogurtti sauvasekoittimella sileäksi, mausta kardemummalla ja tarjoa kirsikoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti