Kokkailu on kuitenkin innostanut entiseen malliin, viimeksi kuluneena viikonloppuna. Ilmoja piteli, keli oli kohtalaisen kolea, mutta siitä huolimatta missioni piknikistä toteutui, eikä kylmä häirinnyt ollenkaan tuulen suojassa pihlajapuun juurella auringonsäteiden lämmittäessä. Asenne ratkaisee!
Ohjeet ovat Glorian R&V:n kevätnumeron vappubrunssiohjeita, joita olen jo tovin haaveillut toteuttavani. Parsakaali-karpalosalaattia olen tehnyt useampaan otteeseen, mutta nyt jälleen valmistin tätä herkkua vähän modifioituna parsakaali-sipulisalaattina.
Parsakaali-sipulisalaatti
1 parsakaali
2-3 salottisipulia
1/2-3/4 dl kuorittuja manteleita paahdettuna
1/2-3/4 dl paahdettua sipulia
Kastike:
3 rkl majoneesia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl vadelmaviinietikkaa
1 tl suolakiteitä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Kiehauta nopeasti parsakaalin kukinnot (2 min), kaada vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Hienonna salottisipulit ja paahda mantelit. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet ja lisää parsakaalin kukinnot, sipulit ja kevyesti rouhitut mantelit. Parsakaalia voi kevyesti "muusata", niin maku irtoaa ja kastike tarttuu paremmin.
Yrttileipäset
2 dl ruisjauhoja
5 - 5 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
500 g kreikkalaista jogurttia
Yrttiöljy:
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl tuoretta timjamia
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
Valmista yrttiöljy: soseuta yrtit kulhossa öljyn kanssa sauvasekoittimella, mausta suolalla.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele leivinpaperoidulle pellille (mie laitoin kahdelle) kuudeksi leipäseksi, levitä päälle yrttiöljyä/-tahnaa. Paista 225 asteessa noin 15 min, kunnes ovat kauniin värisiä.
Täytetty brie
250 g brie-pala
Pistou:
1 pieni tomaatti/4 kirsikkatomaattia
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
1/2 dl parmesaaniraastetta
1/2 dl paahdettuja saksanpähkinöitä rouhittuna
1/2 dl sormisuolaa
mustapippuria
1-2 rkl oliiviöljyä/saksanpähkinäöljyä
Valmista pistou hienontamalla aineet ihan hienoksi joko veitsellä tai morttelissa. Tarkasta maku. Halkaise brie ja lastaa väliin reilusti täytettä, laita toinen puoli kanneksi.
Pikainen lohitahna sisälsi kylmäsavulohisalaatin jämän, loimulohta, kreikkalaista jogurttia, salottisipulia, kapriksia, tilliä.
3 kommenttia:
Onpas komeat piknikkieväät. :) Tuo täytetty brie on kyllä hauska idea, taidan lainata sinulta tuota idistä.
Komeat, mutta yllättävän nopeat ja helpot! Oih, jospa saisi taas ensi viikonlopuksi piknik-kelejä Ouluun, tai edes jotain vähänkään sinne päin! :'D
Todellakin houkuttelevan näköinen/kuuloinen tuo täytetty brie!
Lähetä kommentti