tiistai 17. toukokuuta 2011

Bürgeri


Pikainen ateria "tenttiin lukemisen" (lue 'fb-jumituksen') lomassa jääkaapin tyhjentämisen edistämiseksi. Jossain silmiini osui seesamipaneroidut kalafileet, mutta koska kalaa ei ollut tarjolla, paneroitavaksi pääsi kestosuosikkini punajuuri. Leipänä käytin pakastimesta sulattamaani tomaatti-paninileipä, joka ei ainakaan huonontumaan ole päässyt. Sopivan täyttävä ateria yhdessä salaatin kanssa (salaatti, kurkku, viinirypäle, tillipesto).

Punajuuri-halloumiburgeri

kaksi reilua leipäsiivua (tomaatti-paninileipä)
2 viipaletta napakaksi keitettyä punajuurta
1-2 rkl seesaminsiemeniä
1 muna
suolaa, pippuria, kuivattua minttua
rypsiöljyä
2 siivua halloumia
salaattia
tuorejuustoa
tillipestoa

Mausta rikottu muna suolalla, pippurilla ja mintulla. Pyöräytä punajuurisiivut ensin munassa, sitten seesaminsiemenissä. Paista kullankeltaisiksi pannulla, samoin voit paistaa lopun munan. Käytä myös leivät pannulla, samoin halloumi. Kasaa burgeri voitelemalla leivät tuorejuustolla ja latomalla väliin salaattia, paistettua munaa, paneroidut punajuuret, halloumi ja hieman tillipestoa. Nauti salaatin kera.


Tänään pidimme kurssikavereiden kanssa meillä kandiaiset vol 2&kultajuhlat -illanistujaisia. Tarjolla oli monenmoista herkkua: erilaisia leipiä (sämpylöitä, patonkia, sarvia, focacciaa), levitteitä, kasviksia, sipulipiirakkaa, grissineitä, juustoja, viinirypäleitä, viikunahilloa, pähkinöitä, vadelmapiirasta, suklaakeksejä, suklaita ja mitähän vielä... Selväksi tullee, että pöytä oli koreana. Leipäsortit olivat pakastimestamme haalittuja leipomuksia ja tahnat tein niiden lisukkeeksi. Kuvaa en valitettavasti ehtinyt nappaamaan, mutta kirjoittelen silti maistuvat ohjeet ylös.

Porkkana-kikherne-fetatahna

3 porkkanaa
1 tölkki (400 g) kikherneitä
1 rs Apetina Snack -fetaa (paprika)
1 reilu rkl tahinia
ripaus suolaa
1 tl juustokuminaa
cayannepippuria
ripaus inkkarisokeria
1 rkl limemehua
n. 3/4 ruukkua persiljaa

Keitä porkkanat ja jäähdytä. Soseuta kaikki ainekset keskenään (feta sekaan öljyineen), tarkasta maku.

Jogurtti-persiljavoi

1/4 ruukkua periljaa
1 dl turkkilaista jogurttia
n. 80 g voita
2-3 rkl saksanpähkinä- tai muuta öljyä
ripaus suolaa
mustapippuria
1/2 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin sauvasekoittimella. Kaada jogurtista erottuva neste pois, jos sellaista tulee.

Ei kommentteja: